Bild
Nästa artikel
Nyheter

Toyotateknik styr bilen

Publicerad 25 juli 2011 (uppdaterad 25 juli 2011)
Ett nytt säkerhetssystem från Toyota som tar kontroll över styrningen för att undvika olyckor kan snart finnas på marknaden.

Toyota utvecklar ett system som ska ta kontroll över bilens styrning för att undvika olyckor, skriver Detroit News och Associated Press.

Systemet, som bygger på kameror och en radar monterad framtill på bilen, är byggt för att upptäcka möjliga olyckor som krockar eller påkörningar av fotgängare. Systemet ska sedan räkna ut hur broms och styrning kan användas för att undvika olyckan.

Enligt Detroit News och Associated Press är det ännu inte klart när systemet kommer att kunna installeras i modeller för marknaden. Dock ska Toyota ha antytt att det kan ske inom en snar framtid.

Detroit News och Associated Press skriver att Toyota också visat upp ett system under utveckling där ratten mäter förarens puls. Meningen är att kunna undvika olyckor som beror på att föraren drabbats av en hjärtattack.

Diskutera: Vad tycker du om systemet?

Kommentarer

#1 • 25 juli 2011
murphy
http://www.vibilagare.se/nyheter/saab-lovar-betala-ut-loner-33292
#2 • 26 juli 2011
Roy J
Volvo får alltså konkurrens - men vad menar murphy med sin länk?
#3 • 26 juli 2011
Ernst P (not verified)
Hur är motorerna i dagens japaner? I de gamla bilarna knackar de aldrig och går aldrig sönder. I bilarna som är trevliga känner man sig välkommen av både funktion och design på bil och instrumentbräda. Och trots mycket el även i äldre bilar brukar allt fungera. Det är annat än man kan säga om VW, Opel, Ford, AUDI, bmw OCH RÄTT NYA sAAB. vAD DE KNACKAR! tYsk kvalitet = Opel, Lidl och eldoradomat!!!! tysk kvalitet finns inte. bara skräp.
#4 • 26 juli 2011
saabnisse
Det här är naturligtvis väldigt bra så länge det fungerar, men huga om det kommer att innebära att inte bara en del busschaufförer utan även privatbilister börjar läsa tidningen medan de kör. Jag tycker inte att de europeiska bilmotorerna knackar mer är de japanska. Det där är nog bara inbillning.
#5 • 26 juli 2011
Peter S.
Re. Ernst P "I de gamla bilarna knackar de aldrig och går aldrig sönder." - Lika bra som den om Rödluvan! Allt möjligt går sönder i Toyota! Som AC:n på en 2 år gammal Yaris! Brorsans frus bil. "Toyota: 90% plast, 10% metall!"
#6 • 26 juli 2011
Roy J
Så var det dags för ett antal fördomsfulla småbarnskommentarer helt utanför ämnet... Suck!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.