Bild
Nästa artikel
Volvos City Safety fungerar

Volvos City Safety fungerar

Nyheter

En ny amerikansk studie visar att Volvos system mot kökrockar, City Safety, har gett önskad effekt. Volvo XC60 är inblandad i betydligt färre påkörningar än andra bilar.

Amerikanska Highway Loss Data Institute, HLDI, har undersökt huruvida Volvos krockskyddssystem City Safety, som automatiskt ska bromsa in bilen när den närmar sig framförvarande fordon för fort, fungerar.

Studien visar ett tämligen smickrande resultat för Volvo. Volvo XC60 suv:ar utrustade med City Safety var inblandade i 27 procent färre låghastighetspåkörningar än likvärdiga bilar som saknar systemet.

Undersökningen har gjorts genom att jämföra försäkringsstatistik. Volvo XC60 har jämförts både med likvärdiga biltyper och med andra Volvobilar som saknar City Safety.

Där framkommer även att genomsnittsutbetalningen för en skadad Volvo XC60 är högre än för andra bilar. Enligt HLDI är dock detta ytterligare ett bevis för att City Safety fungerar, då färre låga summor betalades ut för modellen.

Diskutera: Vad tycker du om testresultatet?

Taggar: Nyheter, , Volvo XC60

Kommentarer

#1
rogerd
2011-07-19 17:19

"...27 procent färre låghastighetspåkörningar..."
Betyder det att ett antal City Safety- utrustade Volvobilar INTE stoppades av systemet utan krockade ?!?! Logisk kullerbytta ?

#2
2011-07-19 17:31

Kan ju bli påkörda bakifrån rogerd
Kanske ... :o)

#3
2011-07-21 10:13

I begreppet "låghastighetspåkörningar" ingår säkert också olyckor då föraren backar. Detta skyddar väl inte heller City Safety mot. 27% är nog en riktigt bra siffra.

#4
2011-07-26 03:16

Främst visar väl siffran att det inte finns något system som kan skydda mot precis allt - om nu någon trodde det.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.