Nästa artikel
Toyota visar flera nya elbilsmodeller i konceptform
Nyheter

Toyota visar flera nya elbilsmodeller i konceptform

Publicerad 14 december 2021 (uppdaterad 5 april 2022)
Toyota har utlovat 30 nya elbilsmodeller före 2030, och redan nu har hälften av dem visats upp i konceptform.

Efter att ha storsatsat på hybridbilar och flera gånger riktat kritik mot batterielbilar ska Toyota snart börja sälja elbilen bZ4X. Den följs av flera andra elbilar från både Toyota och Lexus.

Bland de kommande modellerna finns både suvar, transportbilar, terrängbilar och en superbil som verkar bli en efterföljare till V10-motoriserade Lexus LFA. Vissa av elbilarna som ska börja säljas baseras på befintliga modeller medan andra blir helt nya modeller som utvecklats för eldrift från början.

– Vi måste minska utsläppen så mycket som möjligt så snart som möjligt, sa koncernchefen Akio Toyoda i samband med eventet, och biljätten hoppas sälja 3,5 miljoner batterielbilar de kommande åtta åren.

Det finns inga tekniska detaljer om de nya modellerna än så länge, men Toyota utlovar att Lexus blir ett helt eldrivet märke i Europa 2030 och att märket helt ska sluta sälja bilar med förbränningsmotorer fem år senare. Först ut blir crossovermodellen Lexus RZ som blir en ”klon” av Toyota bZ4X och Subaru Solterra.

Bläddra i bildgalleriet nedan för att titta närmare på bilarna.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (21)

  • 15 december 2021 Det är som jag skrivit…
  • 14 december 2021 Det kommer bli tufft för…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.