Nästa artikel
Toyota Prius hyllas – men kommer inte till Sverige
Nyheter

Toyota Prius hyllas – men kommer inte till Sverige

Publicerad 29 september 2023
Toyota Prius har kommit i ny generation men ska inte säljas i Sverige. Köparna verkar gå miste om en riktigt bra bil, enligt testförarna som är på plats vid Årets Bil-testerna i Danmark.

När allt fler bilköpare väljer en suv har Toyota valt att inte börja sälja nya generationen Prius i Sverige. Modellen har fått en helt ny design och kombinerat med Priusens vanliga ”snålknep” för att sänka förbrukningen väntas modellen sälja bra i andra länder – men alltså inte i Sverige.

Vi Bilägare har nyligen varit i Danmark för det årliga Årets Bil-testet, där årets viktigaste bilnyheter finns på plats. En av dem är Toyota Prius som hyllades av flera testförare. I senaste avsnittet av Vi Bilägares podcast kan du höra om förarnas favoriter från testet.

– Prius ser häftig ut, den är bra att köra och bekväm. Dessutom gick den bra i undanmanöverprovet. En bil jag absolut kan tänka mig att ha på parkeringen hemma. En given finalist för mig, säger Jan-Erik Berggren på Expressen.

”Varför ska man ha suven Toyota C-HR när Prius är både rymligare och sannolikt snålare?”

Han får medhåll av Carl-Johan Lejland från Dagens Industri:

– Äntligen har de fått till bilen! Nu känns det som att man verkligen vill ha den, och inte bara för den smarta tekniken. Det är synd och tråkigt att Toyota inte tar den till Sverige, säger han.

Även Anders Helgesson från Vi Bilägare håller med.

– Den är fenomenal. Varför ska man ha suven Toyota C-HR när Prius är både rymligare och sannolikt snålare?

Tommy Wahlström från Vi Bilägare, Jan-Erik Berggren från Expressen och Carl-Johan Lejland från Dagens Industri är på plats i Danmark.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (52)

  • 3 oktober 2023 40-talisten skrev: Swenssons…
  • 3 oktober 2023 Swenssons skrev: Axa: Inte…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.