Nästa artikel
Hyllas världen över – men Sverige blir utan Toyota Prius
Nyheter

Hyllas världen över – men Sverige blir utan Toyota Prius

Publicerad 19 december 2022 (uppdaterad 19 december 2022)
Efterfrågan på nya Prius är för liten, och Toyota i Sverige väljer att fokusera mer på suvar och crossovermodeller.

När Toyota visade upp en helt ny generation av hybridpionjären Prius var det många som reagerade. Modellen som tidigare haft ett kontroversiellt designspråk och ofta kritiserats för sitt utseende har nu fått en helt ny design som många tycker är betydligt snyggare.

Även under skalet får nya Toyota Prius flera intressanta nyheter, och den kommer även som laddhybrid.

Men för svenska köpare kommer nu ett dystert besked. Den nya generationen Toyota Prius ska inte säljas i Sverige, bekräftar Toyotas informationschef Christian Hallin för Vi Bilägare.

– Det gör den tyvärr inte. Anledningen är att vi måste prioritera andra bilmodeller där vi har kunder som väntar på leverans, säger han.

Toyota i Sverige plockade bort Prius ur modellprogrammet för snart tre år sedan. Många köpare vill nu hellre ha en suv eller crossover än en halvkombi.

– Det är förhållandevis liten efterfrågan på den karosstypen. Vi valde att lägga volymen i de segment med högre efterfrågan, säger Christian Hallin och hänvisar bland annat till nya Corolla Cross och elbilen bZ4X.

– I den bästa av världar hade vi velat tillgodose alla önskemål, men vi måste prioritera och vill kunna leverera bilar så snabbt som möjligt.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (60)

  • 21 december 2022 A.L skrev:…
  • 21 december 2022 motorcykelentusiasten skrev:…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.