Nästa artikel
Toyota lanserar digital bilnyckel – Corolla först ut
Nyheter

Toyota lanserar digital bilnyckel – Corolla först ut

Publicerad 16 oktober 2023 (uppdaterad 18 oktober 2023)
Toyota hakar på trenden med ”mobilnyckel” och först ut är Corolla.

Toyota är senast ut i raden av bilmärken som börjar använda digitala bilnycklar. Med hjälp av den här tekniken kan ägarna låsa upp och starta bilen med hjälp av mobiltelefonen.

Den digitala bilnyckeln ersätter inte den klassiska, fysiska nyckeln utan är ett komplement. Tekniken fungerar för både iPhone och Android-telefoner. 

Fem individuella profiler kan sparas för varje bil för olika förare, och den digitala nyckeln kan delas med exempelvis familjemedlemmar utan att varje person behöver komma ihåg den fysiska nyckeln.

För den som aktiverat den digitala bilnyckeln räcker det att ha telefonen i fickan eller väskan för att bilen ska låsas upp och gå att starta. Om batteriet i telefonen tar slut ska nyckeln fungera under ytterligare några timmar, men bara om bilägaren valt att göra det möjligt att låsa upp bilen utan att även låsa upp telefonen separat. 

Digital bilnyckel dyker upp i modellår 2024 av Toyota Corolla men kommer förmodligen rullas ut till fler modeller framöver. Ett års prenumeration ingår, men därefter kostar tjänsten extra. Vi Bilägare har sökt Toyota för att ta reda på vad tjänsten kostar därefter utan resultat.


Uppdatering 18/10: Det är ännu inte klart vad abonnemanget ska kosta, uppger Toyotas pr-chef Christian Hallin.

– Prisbilden för ett förlängt abonnemang efter 1 år är ännu inte fastställd. Vi förväntar oss att kunna presentera ett pris i samband med premiären av nya Corolla under kvartal 1 2024, säger han.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (5)

  • 17 oktober 2023 Det är sagt att Bmw skall…
  • 17 oktober 2023 Är väl som BMW som ville ta…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.