Nästa artikel
Polestar lanserar digital bilnyckel och nya appfunktioner
Nyheter

Polestar lanserar digital bilnyckel och nya appfunktioner

Publicerad 3 maj 2021
Polestar 2 får flera nya finesser som ska göra elbilslivet enklare – men som funnits i vissa konkurrenter sedan länge.

Precis som många andra biltillverkare har Volvos syskonmärke Polestar inte valt att lansera alla funktioner till elbilen Polestar 2 från början. Istället uppdateras modellen löpande med fler finesser.

Polestar 2-ägarna kan inom kort ladda ned en ny version av bilens mjukvara via internet. Den innehåller bland annat möjlighet att använda mobiltelefonen som nyckel, istället för en vanlig fysisk nyckel.

Att använda mobilen som nyckel är något som bland andra Tesla erbjuder och som även BMW ska införa med hjälp av teknik från Apple

Polestar 2 har totalt 18 blåtandssensorer som skannar av omgivningen efter mobiltelefoner som är parkopplade med bilen. När en parkopplad telefon befinner sig inom en ”armlängds” avstånd låser bilen upp dörrar, laddlucka och baklucka. Föraren behöver inte vidröra bilen för att den ska låsas upp. Bilen kan bara startas om mobilen befinner sig i kupén.

Polestar 2 har totalt 18 blåtandssensorer som skannar av omgivningen

Den digitala bilnyckeln förvaras krypterat i Polestarappen – något som Polestar beskriver som säkrare än att använda en vanlig bilnyckel.

”Den digitala bilnyckeln är dessutom immun mot så kallade relayattacker eftersom den inte använder radiofrekvenser”, uppger företaget.

Med Apples lösning för digitala bilnycklar fungerar funktionen under en viss tid även om mobilen laddat ur. Det är oklart om samma finess finns i Polestars lösning.

Polestar uppdaterar samtidigt mobilappen med flera efterlängtade finesser, som till exempel att hålla koll på bilens batterinivå och sköta klimatanläggningen för att värma upp eller kyla ned kupén på distans, funktioner som funnits i många andra elbilar sedan länge.

Läs också: BMW 5-serie först ut med Apples nya bilnyckel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.