Nästa artikel
Toyota Aygo X Prologue visar en ny ”mikrocrossover”
Nyheter

Toyota Aygo X Prologue visar en ny ”mikrocrossover”

Publicerad 17 mars 2021
Toyota blåser nytt liv i småbilen Aygo med en upphöjd crossoverversion som visats upp i konceptform.

Det är inte så lätt att sälja bilar i det allra minsta segmentet. De små ”citybilarna” har ofta låg försäljningsmarginal eftersom prispressen är stor.

Toyota har dock inga planer på att överge det så kallade A-segmentet. Ersättaren till dagens minsta modell Aygo blir en crossover för att locka nya köpare som är beredda att betala lite mer än för en vanlig, lågbyggd bil.

Under onsdagen premiärvisade Toyota konceptbilen Aygo X Prologue med tuff design, lite högre markfrigång än dagens Aygo och tvåtonslackering. Den har dessutom breddade hjulhus och 19-tumsfälgar (!) – betydligt större än på den Aygomodell som säljs i dag.

Bilen bygger på samma plattform som Yaris vilket innebär stöd för de senaste assistansfunktionerna och möjlighet till betydligt roligare köregenskaper än tidigare modeller.

Toyota har inte bekräftat att Aygo X Prologue ska sättas i produktion och det finns varken interiörbilder eller några tekniska detaljer om motorerna. Det återstår att se om modellen krockar med den något större Yaris Cross.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.