Nästa artikel
Toyota återigen sist i klimatgranskning
Nyheter

Toyota återigen sist i klimatgranskning

Publicerad 2024-05-15 14:05
Toyota uppges motarbeta insatser som kan sänka utsläppen mer än någon annan biltillverkare i en ny rapport. Mercedes och BMW ligger bäst till bland ”förbränningstillverkarna” när det gäller elbilsplaner.

Toyota har i flera år hamnat sist i en rapport från tankesmedjan Influencemap som rankar vilka biltillverkare som aktivt lobbar mot olika insatser för att sänka utsläppen.

Även i årets upplaga av rapporten ligger Toyota illa till. Den japanska biltillverkaren kommer sist när det gäller olika lobbyinsatser och på tredje plats från botten när det gäller planer på att lansera elbilar. Även om flera andra biltillverkare delar Toyotas totalbetyg för lobbyinsatserna är procentbetygen i de olika delmomenten lägre än för alla andra.

Undersökningen granskar hur ofta olika biltillverkare arbetar för eller emot insatser som är tänkta att sänka utsläppen, antingen direkt eller via en branschorganisation, och består också av en prognos för hur stor andel av bilförsäljningen som kommer bestå av elbilar 2030.

Tesla får högst betyg, men når ändå inte hela vägen fram till ett ”A” i lobbykategorin. Vid sidan av Tesla har Mercedes och BMW de mest ambitiösa elbilsplanerna medan Suzuki och Honda beräknas halka efter.

Vi Bilägare har sökt Toyota för en kommentar.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (25)

  • 2024-05-18 17:26 Snoid Men det är ju för att…
  • 2024-05-18 12:42 Axa, har du missat att många…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.