Bild
Nästa artikel
Nyheter

Tidigare chefen: ”Nissan har blivit trist och mediokert”

Publicerad 24 september 2021
Nissan får hård kritik från den tidigare chefen Carlos Ghosn som flydde undan rättegång i Japan.

För tre år sedan häktades Carlos Ghosn misstänkt för att ha undanhållit stora summor pengar. Några månader senare avgick han som koncernchef för alliansen mellan Renault, Nissan och Mitsubishi.

I en spektakulär kupp lyckades den tidigare koncernchefen sedan fly undan rättegång i Japan. Han smugglades ut ur landet i ett fodral för musikutrustning.

Nu släpper Carlos Ghosn en bok kallad Broken Alliances. Där hävdar han att Nissan fick honom häktad när flera i företagsledningen gick emot planen på att göra Nissan till en del av en större allians, istället för en mer självstyrande biltillverkare.

– Nissan har tyvärr gått tillbaka till vad det var 1999, efter 19 års arbete – ett tråkigt och mediokert bilföretag som kommer kämpar för att hitta sin plats i bilindustrin, säger han i en intervju med Fox Business.

Carlos Ghosn kallar den rättsliga processen han flydde undan som ”ett skämt”.

– Det är den typen av komplott där man till slut upptäcker att det inte finns några vinnare. Japan har tappat sitt rykte. Frankrike förlorade. Nissan förlorade, Renault förlorade, Mitsubishi förlorade, aktieägarna förlorade.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (8)

  • 24 september 2021 Jag skulle gärna ta emot en…
  • 24 september 2021 @hx30, det kanske kommer som…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.