Bild
Nästa artikel
Före detta Nissan-chefen flydde undan rättegång i Japan

Före detta Nissan-chefen flydde undan rättegång i Japan

Nyheter

Carlos Ghosn, tidigare chef för Renault-Nissan, har lyckats fly från Japan där han väntade på rättegång, anklagad för ekonomisk brottslighet. Uppgifter om flykten tyder på en spektakulär kupp.

65-årige Carlos Ghosn, tidigare vd för Nissan och Renault, var ett högt ansett namn inom branschen både före och efter att han räddade Nissan från en konkurs.
Men den 19 november 2018 greps han plötsligt, anklagad för att bland annat ha underlåtit att redovisa inkomster på sammanlagt motsvarande 750 miljoner kronor.

Sedan april har han suttit i husarrest, men istället för att förberedda sig inför rättegången har han planerat en landsflykt.
På nyårsafton dök Carlos Ghosn nämligen upp i Libanon som inte har något utlämningsavtal med Japan.

Exakt hur flykten har gått till är fortfarande oklart. Enligt uppgifter från den libanesiska tv-kanalen MTV Lebanese så fick Ghosn hjälp av en grupp musiker som besökte hans hem för att sedan ta med sig en basfiollåda som han gömde sig i. Han smugglades sedan till en flygplats och tog sig därifrån till Istanbul för att sedan ta ytterligare ett plan till Libanon. Huruvida trovärdiga dessa uppgifter återstår att se.

För att göra hela händelsen ännu mer konstig så har nyhetssajten Lebanon Debate publicerat en bild på ett pass som uppges vara svenskt och som kopplas till Ghosns flykt.
 

Foto: Lebanon Debate
Foto: Lebanon Debate

Ghosn själv säger sig ha flytt Japan för att undgå ”orättvis och politisk förföljelse”.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2020-01-07 19:08

Jaha, vet inte vad man skall säga. Här verkar det vara någon som inte vill ta sitt straff, utan bara köra vidare på inslagen bana att blåsa aktieägare och marknad. Men det finns kanske saker i bakgrunden som inte framkommit om denna affär.

#2
2020-01-07 23:54

Alltså. Jävla bandit till att smita från rättvisan. Men vilket sätt att göra det på! :D
Värsta hollywoodrullen. En Libanes som smiter från sin egen bankett i ett basfiolsfodral med elitsoldater utklädda som orkestermedlemmar (de måste väl kunna spela också?). Smiter från allt och alla med Svenskt pass!

Lol! Säkert clueless Svenska polisen som utfärdat ett äkta pass.
Borde ju lätt gå att ta reda på om Sverige utfärdat passet. :)

#3
2020-01-08 07:39

Bortsett från "allt annat" - Ghosn räddade tidigare Nissan OCH Renault - som båda nu har problem igen.....

#4
2020-01-08 10:01

räddade både Nissan och Renault ??? sedan Nissan började samarbeta med Renault så har kvaliteten på Nissan bilarna sjunkit, Nissan var ju riktiga kvalitetsbilar förr i tiden

#5
2020-01-08 10:26

Även om Ghosn rent objektivt är ett praktarsle så är det generöst att kalla japanska polisen för ”rättvisan”. Man brukar säga att de är experter på att få fram erkännanden, men inte utreda brott. Vid ett uppmärksammat dataintrång för något år sedan hade tre stackars killar efter varandra ”erkänt” efter 21 dagar i isoleringscell när den riktige gärningsmannen valsade in på en polisstation och angav sig själv.

#6
2020-01-08 14:23

Hördu Optimus: Vadå "inte vill ta sitt straff"? Han har inte tilldömts något straff!

Snyggt annars med en Bond-variant. Me like!

#7
2020-01-08 16:32

Intelligentes, anser du att det är ok det han nu har gjort? Smitit från rättegång, flytt med fejkat pass(utger för att vara Svensk) m.m
Inte OK enligt mig i alla fall.

#8
2020-01-08 21:28

Hela jorden har väl snart svenskt pass..

#9
2020-01-09 08:32

Han sägs ha förklarat sig på en presskonferens https://www.youtube.com/embed/ea1Tm6WRTSM Jag har inte tittat på hela.

#10
2020-01-09 09:06

På den nivån har man sällan rent mjöl i påsen.
Mycket vill ha mer.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.