Nästa artikel
Ghosn lämnar Renault
Nyheter

Ghosn lämnar Renault

Publicerad 24 januari 2019
Carlos Ghosn, motorn i samarbetet mellan Renault, Nissan och Mitsubishi, har avgått efter anklagelser om ekobrott.
Chefen för Renault-Nissan-Mitsubishi-alliansen som anklagats för pengafusk har avgått.
I november förra året häktades Carlos Ghosn efter att biltillverkaren Nissan sagt sig ha bevis för att han begått grova tjänstefel och undanhållit stora summor intjänade pengar. Ghosn blev kort därefter avsatt som styrelseordförande i Mitsubishi och även utesluten ur styrelsen hos Nissan. 

Nu har också den franska biltillverkaren Renault valt att ersätta Ghosn i ledningen. Hans avgång kommunicerades först av Frankrikes finansminister Bruno Le Maire till nyhetsbyrån Bloomberg, och stod senare också att läsa i ett pressmeddelande på Renaults hemsida.  

Ny styrelseordförande blir Jean-Dominique Senard, tidigare chef för däcktillverkaren Michelin. Han kommer också att bestämma över Renault-Nissan-Mitsubishi-alliansen. Som vd för Renault utsågs Thierry Bollore, han klev in som tillförordnad vd när Ghosn först häktades. 

Diskutera: Hur tror du att det kommer att gå för Renault-Nissan-Mitsubishi-alliansen?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2019-01-24 17:18
Klarsynt

Ekobrott? Ja, nog är det ett ekologiskt brott, de där två blodsbatteribilarna han står mellan där i bilden. Ekonomiskt också, för den delen. Utan all bonus-malus och PK-skriverier så hade inte en käft köpt dem. Och det gör ju nästan inte en endaste käft ändå.

.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.