Nästa artikel
Teslaförare i baksätet stoppad av polis – två gånger
Nyheter

Teslaförare i baksätet stoppad av polis – två gånger

Publicerad 19 maj 2021 (uppdaterad 19 maj 2021)
En man från Kalifornien stoppades inte mindre än två gånger av polisen för att ha ”kört” sin Model 3 från baksätet.

Tidigare i maj arresterades en 25-årig man i Kalifornien för att ha suttit i baksätet på sin Tesla Model 3 samtidigt som bilens Autopilot var aktiverad. Han är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Polisen uppmärksammades på föraren av flera andra trafikanter som ringt SOS när de såg den ”förarlösa” bilen på motorvägen. När polisen stoppade bilen hade föraren tagit sig till framsätet.

Samma person stoppades bara några dagar tidigare för ”liknande beteende”, enligt polisen i San Francisco.

– Jag känner mig säkrare där bak än i framsätet. Elon Musk vet verkligen vad han gör och jag tror folk är överdrivet rädda, har personen sagt till lokal-tv-kanalen KTVU.

”Jag känner mig säkrare där bak än i framsätet”

Mannen har själv lagt upp filmer på Instagram där han sitter i baksätet medan bilen körs. På frågan om han ska köpa en ny Model 3 efter att den tidigare tagits i beslag av polisen svarade han:

– Ja, jag är väldigt rik.

Teslas Autopilot och tillvalet Total självkörningsförmåga gör inte bilen självkörande. Föraren måste hålla uppmärksamheten på vägen och vara beredd att ta över körningen om bilen varnar. 

Tidigare i år kom även en rapport från amerikanska Consumer Reports som visade att Autopilotsystemet inte kan avgöra om någon faktiskt sitter i förarstolen eller inte.

Läs också: Teslas Autopilot enkel att lura – ingen i förarstolen

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.