Nästa artikel
Tesla utreds för ratt som lossnar under körning
Nyheter

Tesla utreds för ratt som lossnar under körning

Publicerad 8 mars 2023 (uppdaterad 8 mars 2023)
Vi Bilägare har publicerat bilderna från händelsen efter kontakt med bilägaren Prerak Patel.
Ratten har plötsligt lossnat under körning på åtminstone två nya Teslabilar. Nu ska amerikanska NHTSA utreda händelseförloppet.

I slutet av januari rapporterade en amerikansk Teslaägare en obehaglig händelse i sin Model Y. Bilen var bara några dagar gammal när ratten plötsligt lossnade på motorvägen.

Tesla gick till slut med på att ersätta bilägaren för felet, men hävdade att inte hela inte klassades som en defekt. Att problemet ändå löstes för bilägaren beskrevs av Tesla som ”goodwill”.

Nu inleder amerikanska myndigheten NHTSA en formell granskning av Tesla för rattar som plötsligt lossnar. Enligt NHTSA har två rapporter kommit in där ratten lossnat under körning, och det ska bero på att en bult som ska hålla fast ratten helt enkelt saknats.

Totalt omfattas 120 000 exemplar av Tesla Model Y av NHTSA:s så kallade ”preliminära utvärdering”. Myndigheten ska ta reda på hur omfattande felet är och hur det har kunnat uppstå.

Tesla har haft problem med löst sittande rattar även tidigare. I maj drabbades en brittisk bilist av samma problem i sin Model 3.

När utredningen är klar kan NHTSA antingen avsluta ärendet eller gå vidare med andra åtgärder, till exempel att Tesla tvingas återkalla och åtgärda bilarna.

Tidigare i år kom också beskedet att Tesla måste uppdatera mjukvaran till betaversionen av systemet Total självkörningsförmåga som rullats ut till 362 000 bilar i USA, efter kritik från NHTSA.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (4)

  • 8 mars 2023 Självkörande bilar behöver…
  • 8 mars 2023 Om jag ska vara lite…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.