Nästa artikel
Tesla släpper ny mjukvara – här är nyheterna
Nyheter

Tesla släpper ny mjukvara – här är nyheterna

Publicerad 2024-06-04 15:15
Tesla släpper en ny mjukvara till sina bilar som bland annat ska förbättra strålkastarljusen. Samtidigt görs en uppdatering som ska fixa felaktiga varningssystem.

Tesla har släppt en ny version av mjukvaran till sina bilar, skriver Electrek. Bland annat kommer de bilar som är utrustade med adaptiva Matrix LED-strålkastare uppdateras så att de även följer med i kurvor och lyser upp mer vid motorvägskörning. 

En annan uppdatering är snabbare nedkylning av kupén när AC:n är inställd på automatläge, och gäller alla nya Model 3, Y, S och X. För de som gillar att spela spel kommer även en uppdatering av Tesla Arcade. Inom kort släpps mjukvaru-uppdateringen till kunderna.

Samtidigt som uppdateringarna introduceras ”återkallar” Tesla över 125 000 fordon i USA på grund av ett funktionsfel i varningssystemet för bilbälten. Felet kan öka risken för skador vid en kollision uppger den amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten NHTSA. 

De drabbade modellerna är Tesla Model S årsmodell 2012 till 2024, Model X 2017 till 2023 och Model Y 2020 till 2023. Nu i juni kommer biltillverkaren genomföra en trådlös uppdatering över nätet som lösning på problemet. 

Det är inte första gången Tesla återkallar sina bilar på grund av mjukvaruproblem. I februari 2021 återkallades över 134 000 bilar i USA på grund av problem med pekskärmar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.