Nästa artikel
Tesla skippar ultraljud – går över till kamera
Nyheter

Tesla skippar ultraljud – går över till kamera

Publicerad 5 oktober 2022 (uppdaterad 5 oktober 2022)
Tesla ska ta hjälp av kameror i parkeringsvarnarna.

Tesla ska sluta använda ultraljudssensorer för parkeringsvarnarna och istället gå över helt till kameror och systemet som kallas Tesla Vision.

Enligt Tesla ska kamerorna ha längre räckvidd och bättre förutsättningar att kunna skilja på olika typer av objekt än vanliga radarsensorer.

Under en övergångsperiod kommer nybyggda bilar som inte längre har ultraljudssensorer tappa vissa funktioner som ska skickas ut senare i form av mjukvaruuppdateringar.

Tesla Model 3 och Model Y byggs inte längre med radarsensorer för europeiska köpare med start tidigt i oktober 2022. Dessa bilar förlitar sig istället på kameror. Under de kommande månaderna ska samma ändring göras på Model S och Model X.

I nuläget finns inga planer på att sluta använda ultraljud för parkeringsvarnare i de bilar som redan rullar på vägarna.

Att gå över till det kamerabaserade systemet Tesla Vision är ett kontroversiellt beslut. När det gäller bilens Autopilotsystem tycker många Teslaägare att det blivit betydligt sämre sedan Tesla Vision infördes och radarsensorerna stängdes av – och det gäller även i befintliga bilar som tidigare fungerat bra.

En granskning Vi Bilägare gjort visar att beslutet eventuellt kan utgöra ett köprättsligt fel enligt Konsumentverket.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (6)

  • 7 oktober 2022 Riktigt dåligt beslut,…
  • 5 oktober 2022 Övervakningen, den kallas…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.