Nästa artikel
Tesla och IF Metall har mötts – nytt samtal på måndag
Nyheter

Tesla och IF Metall har mötts – nytt samtal på måndag

Publicerad 1 november 2023 (uppdaterad 1 november 2023)
”Vi sitter ned och pratar med varandra och det är positivt”, uppger IF Metall efter dagens samtal med Tesla. Men företaget hotas under tiden av flera blockader.

På onsdagen möttes fackförbundet IF Metall och Tesla för ett samtal efter att strejken vid Teslas serviceverkstäder bröt ut i förra veckan.

– Vi sitter ned och pratar med varandra och det är positivt. Det är det vi kan säga i nuläget och vi ska fortsätta prata med varandra på måndag, säger Jesper Pettersson, pressansvarig på IF Metall, till Vi Bilägare.

Han påpekar att de varsel som IF Metall lagt fortfarande gäller tills vidare.

– Det handlar dels om verkstäder som är auktoriserade att utföra arbete på Teslabilar, där våra medlemmar lägger ned arbetet med just Teslabilar men inte med andra bilar. Dels handlar det om ett varsel mot företag som jobbar med att iordningställa nya bilar och samma sak gäller där, att de lägger ned arbetet med Tesla men inte med andra bilar.

Även fackförbundet Transport har varslat om blockad för all lastning och lossning av Teslabilar i fyra svenska hamnar: Malmö, Södertälje, Trelleborg och Göteborg.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (122)

  • 5 november 2023 Axa skrev: Ehm. Jo Snoid…
  • 5 november 2023 Ehm. Jo Snoid…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.