Nästa artikel
Tesla Model Y återkallas – ratten kan lossna
Nyheter

Tesla Model Y återkallas – ratten kan lossna

Publicerad 8 juni 2023
Åtminstone en Tesla Model Y har lämnat tillverkningsbandet med en löst sittande ratt. Nu ska 137 bilar i USA tas in för kontroll.

Tidigare i år inträffade en allvarlig incident där ratten i en Tesla Model Y lossnade när föraren körde på motorvägen. Bilen var ny och hade hämtats ut bara någon vecka tidigare.

Ägaren verkade först få betala själv för att lösa problemet, men Tesla ändrade sig senare och gick med på att häva köpet. Däremot erkände Tesla inte att det var något fel på bilen utan hävdade att återköpet var en ”goodwillgest”.

Amerikanska myndigheten NHTSA satte igång en utredning av händelsen i mars och nu går Tesla ut med en återkallelse av 137 bilar i USA, byggda mellan 2022 och 2023, för att lösa problemet.

Det beror enligt återkallelsen på att en särskild skruv som används på rattstången saknades. Det är oklart hur bilen kunde lämna tillverkningsbandet utan skruven, men detta ska nu alltså kontrolleras på 137 bilar.

Återkallelsen verkar inte omfatta några europeiska bilar.

Även andra bilmärken har drabbats av liknande problem. Ett exempel är Nissan som gick ut med en återkallelse av elbilen Ariya tidigare i år.

Vi Bilägare har publicerat bilderna från händelsen efter kontakt med bilägaren Prerak Patel.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (3)

  • 8 juni 2023 Och Tesla som hävdade…
  • 8 juni 2023 "Det beror enligt…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.