Nästa artikel
Ratten kan lossna i Nissan Ariya – återkallas i USA
Nyheter

Ratten kan lossna i Nissan Ariya – återkallas i USA

Publicerad 2023-03-09 07:07
Nissan i USA har uppmärksammat att ratten i eldrivna crossovern Ariya kan glappa och i värsta fall lossna. Nu återkallas bilarna för åtgärd.

Nissan i USA återkallar 1 063 exemplar av elbilen Ariya. Anledningen är att ratten kan börja glappa och i värsta fall lossna.

Beskedet kommer samma dag som Tesla utreds av amerikanska NHTSA för samma fel.

Svenska Nissan Ariya-ägare behöver dock inte känna oro i nuläget. Orsaken till felet är nämligen kopplat till en amerikansk återkallelse som redan genomförts. Då fick vissa Ariya-bilar i USA ratten utbytt på grund av ett annat kvalitetsproblem.

Nu finns misstanke om att Nissans tekniker oavsiktligt kan ha använt fel vridmoment när den nya ratten monterades, med risk för ett visst spel eller i värsta fall att ratten släpper helt. Enligt tyska Auto Motor und Sport kan det till och med finnas fall där den aktuella rattbulten aldrig har monterats under den tidigare åtgärdskampanjen.

Inga olyckor eller incidenter har rapporterats, men Nissan tar det säkra före det osäkra och genomför därför en särskild åtgärdskampanj. Återförsäljare uppmanas att byta ut rattskruven, som ska dras med exakt rätt moment för att trygga funktionen.

Då grunden till problemet kunnat fastställas till en fråga som är isolerad till amerikansk marknad finns det inga planer på att genomföra en liknande kampanj i Europa.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (23)

  • 2023-03-10 08:59 Pi, Du skriver besserwisser…
  • 2023-03-09 22:54 Jag håller med Guran och…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.