Nästa artikel
Tesla Model S Plaid Plus ställs in: ”Behövs inte”
Nyheter

Tesla Model S Plaid Plus ställs in: ”Behövs inte”

Publicerad 7 juni 2021 (uppdaterad 22 september 2023)
En Model S Plaid testas på racingbanan Laguna Seca. Foto: The Kilowatts
Tesla lovade två Plaid-versioner av Model S. Nu blir det bara en.

Den snabbaste och dyraste av de två utlovade Plaid-versionerna av Tesla Model S kommer inte att tillverkas. Det skrev företagets vd Elon Musk i en tweet på söndagen. ”Plaid+ är inställd. Behövs inte, eftersom Plaid bara är så bra,” skrev han.

Alternativet Plaid+ går inte längre att välja på Teslas svenska hemsida. Där står det däremot att modellen kommer bli tillgänglig år 2022, vilket emotsäger Musks tweet.

Tidigare utlovades två alternativ av Model S med den nya tremotoriga drivlinan. ”Vanliga” Plaid skulle få 1.020 hästkrafter och ha 628 kilometers räckvidd, medan Plaid+ med hjälp av ett större batteri skulle ha 1.100 hästkrafter och ha en räckvidd på 837 km.

Tesla har inte gett någon förklaring till att de drar tillbaka värstingvarianten, annat än att den ”inte behövs”. Elon Musk har däremot tidigare medgett att Tesla, precis som resten av bilindustrin, är drabbade av den pågående chipbristen.

Tesla har nyligen tagit bort radarsensorerna på sina Model 3 och Model Y-bilar, och tagit bort en funktion för att justera ländryggstödet.

Det är inte klart hur de kunder som redan beställt en Model S Plaid+ kommer att kompenseras. De första exemplaren av nya Model S och X ska enligt uppgift överlämnas till kunder vid en ceremoni i Kalifornien den 10 juni.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.