Nästa artikel
Tesla Model S och Model X på väg mot Sverige
Nyheter

Tesla Model S och Model X på väg mot Sverige

Publicerad 14 december 2022 (uppdaterad 14 december 2022)
Tesla återupptar leveranserna av Model S och Model X till europeiska köpare efter ett långt uppehåll.

Efter ett långt uppehåll väljer Tesla nu att återigen köra igång leveranserna av Model S och Model X till europeiska köpare, skriver Electrek.

Model S och Model X fick en uppdatering i januari 2021, bland annat med en större infotainmentskärm i liggande format och den uppmärksammade ”tv-spelsratten”. Dessutom fick baksätespassagerarna en egen liten infotainmentskärm, ljudnivån sänks med aktiv ljudisolering och accelerationstiden till 100 km/tim kapas till dryga två sekunder som bäst.

Dual Motor dröjer

Men trots att köpare i exempelvis USA kunnat köpa Model S och Model X har modellerna inte levererats till europeiska köpare. Tesla har istället fokuserat på de billigare Model 3 och Model Y.

I augusti började försäljningen av den snabbaste versionen Plaid, och nu verkar det alltså som att köparna börjar få sina bilar levererade.

I Sverige har ett exemplar av Tesla Model S registrerats i december, men enligt uppgift till Vi Bilägare är betydligt fler exemplar på gång att registreras. I nuläget går det dock bara att beställa Model S och Model X Plaid på den svenska marknaden – de billigare Dual Motor-versionerna dröjer till nästa år.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.