Nästa artikel
Tesla Model 3 blir cabriolet – för 300 000 kronor extra
Nyheter

Tesla Model 3 blir cabriolet – för 300 000 kronor extra

Publicerad 25 maj 2020
Den här firman erbjuder sig att kapa taket på din Tesla. Resultatet faller nog inte alla i smaken.

Tesla Model 3 är en sedanmodell och den som vill ha en rymligare kaross är hänvisad till nya crossovern Model Y. Någon kombi erbjuds inte, och inte heller någon cabriolet- eller coupéversion.

Men det har inte hindrat olika Teslaentusiaster från att konvertera sin bil till mer spännande karossformer. Svenska influencern Simone Giertz har byggt om sin Tesla Model 3 till en pickup och resultatet kallar hon för ”Truckla”.

– Det här är förmodligen det smartaste och dummaste jag någonsin kommer göra, har Youtubestjärnan sagt.

Nu har en amerikansk karossbyggare, Newport Convertible, byggt om Tesla Model 3 till en cabriolet – och det roliga är att den till skillnad från de flesta andra cabrioletmodeller genom tiderna har kvar sina fyra dörrar. 

Läs också: Tesla siktar på ny batteriteknik – ska klara 160 000 mil

Priset för den som vill kapa taket på sin Model 3 ligger på ungefär 300 000 kronor och om du vill kunna njuta av automatisk fällning och öppning får du lägga till ytterligare 100 000 kronor. Då ingår förstås inte utgångsbilen – den får du först köpa själv.

Bygget tar mellan två och tre månader att genomföra. Det är nämligen inte bara taket som ska skäras bort, utan karossen ska också stärkas upp för att klara ombyggnationen till öppen bil, bland annat med en båge mellan fram- och baksätena. Den innebär också att bilen kan ha kvar ”kameraögonen” på sidostolparna för bilens Autopilotsystem.

Resultatet ser ärligt talat lite tveksamt ut på bilderna när det gäller detaljkvalitet och passform, men företaget lovar att tygtaket ska klara både regn och hårda vindar.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-05-26 17:30
Carl Trefalt

3 - 400 000 för att bli av med taket!?

#2 • 2020-05-26 18:01
Uffeeh

"Resultatet faller nog inte alla i smaken" .... Det gäller väl för alla bilar, inte bara denna.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.