Nästa artikel
Tesla mest innovativt igen – men BMW ökar snabbare
Nyheter

Tesla mest innovativt igen – men BMW ökar snabbare

Publicerad 2022-04-12 11:35
Tesla kommer med flest nya elbilsinnovationer i bilvärlden, enligt en ny studie. Men Volkswagen flåsar i nacken och BMW ökar snabbare.

Tesla har flera gånger tidigare hamnat överst på listan när branschanalytiker på tyska Center of Automotive Management (CAM) listat världens mest innovativa bilmärken när det gäller elbilar.

Så blir det även i senaste upplagan av rapporten. Tesla beskrivs som mest innovativt, med Volkswagen och Hyundai på andra respektive tredje plats.

”De mest innovativa elbilstillverkarna är också de som är marknadsledande”

Forskningsteamet har analyserat olika innovationer som biltillverkarna lanserat och det är bara Tesla som klassas som ”toppinnovatör”. Ett exempel är hur Tesla skickat ut en mjukvaruuppdatering som ger över tre mil längre räckvidd i Model 3.

Volkswagen ligger inte så långt bakom Tesla och klassas som inte som ledande, men däremot som ”snabb följare”. Volkswagen ökar dock inte lika mycket som Tesla och gapet har därför ökat. Forskarna lyfter fram Porsche Taycan som exempel på VW-koncernens innovationer: där kan den främre elmotorn kopplas bort helt för lägre förbrukning.

Toyota ska visserligen börja leverera elbilen bZ4X i år, men har halkat efter konkurrenterna enligt en ny rapport.

Toyota halkar efter

Geelykoncernen har legat lite efter konkurrenterna men klättrar nu till femte plats. Det beror inte på Volvos elbilssatsning utan på lanseringarna av Polestar och Zeekr. BMW kommer först på åttonde plats men är å andra sidan ensam om att klättra snabbare än Tesla det senaste året.

För elbilspionjären Renault ser det dock inte lika ljust ut. Det franska märket tappar sex placeringar. Sist kommer Honda och Tesla som båda halkar efter konkurrenterna. Toyota ska dock börja leverera elbilen bZ4X senare i år.

– Det börjar stå klart att de mest innovativa biltillverkarna när det gäller batterielbilar också är marknadsledande inom e-mobilitet, säger Stefan Bratzel som ansvarar för rapporten.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.