Nästa artikel
Svenskt pris på Xpeng P7 – så mycket kostar elbilen
Nyheter

Svenskt pris på Xpeng P7 – så mycket kostar elbilen

Publicerad 9 september 2022
Xpeng har släppt svenska priser på sedanmodellen P7 som kostar från 620 000 kronor. Dessutom öppnas ett nytt servicecenter i Stockholm.

Bilmärket Xpeng är ett av många som nyligen gett sig in på den svenska marknaden. Hittills har Xpeng haft en visningslokal i Solna norr om Stockholm, men snart öppnas även ett service- och leveranscenter i Järfälla nordväst om Stockholm.

Anläggningen planeras stå klar under andra kvartalet 2023. Bilägarna kan teckna ett avtal för att få fast pris på service och däckförvaring samt information om bilens servicebehov i en mobilapp.

– Vårt mål är alltid att erbjuda våra kunder utmärkt service oavsett om det handlar om att köpa en bil eller serva sin bil. Xpengs servicecenter i Stäket är vårt nästa stora steg i etableringsplanerna i Sverige.

Xpengs nya servicecenter norr om Stockholm beräknas stå klart under andra kvartalet 2023.

När Xpeng först lanserades i Sverige var det sedanmodellen P5 som stod i fokus. Men relativt högt pris och långsam snabbladdning har legat den i fatet – enligt branschorganisationen Mobility Sweden har sju exemplar av bilen registrerats hittills, och försäljningen pausades.

Nu fokuserar märket istället på den större och lyxigare Xpeng P7. På den svenska marknaden ska den kosta från 620 000 kr för modellen med tvåhjulsdrift och räckvidd på 40 mil. Med större batteri och räckvidd på 55 mil ökar priset till 670 000 kr.

Det finns även en fyrhjulsdriven prestandaversion med räckvidd på 50 mil. Den kostar 699 000 kr, och samtliga modeller smiter därmed under den nya gränsen på 700 000 kr för att få tillgång till elbilsbonusen.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (9)

  • 9 september 2022 Håller med om att P7:an är…
  • 9 september 2022 Kolla in deras nya SUV, den…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.