Nästa artikel
Svenskt pris på MG 5: Så mycket kostar elbilskombin
Nyheter

Svenskt pris på MG 5: Så mycket kostar elbilskombin

Publicerad 8 februari 2022 (uppdaterad 8 februari 2022)
Kinesiska MG vill locka elbilsköpare som hellre åker kombi än suv. Senaste tillskottet MG 5 har nu fått en svensk prislapp.

Eldrivna kombibilar finns det inte många av. I princip är marknaden begränsad till Porsche Taycan i kombiutförande med en rejält tilltagen prislapp.

En nyhet är dock på ingång och det är MG 5, en ny elbil från märket som numera ägs av kinesiska jättekoncernen SAIC och som tidigare lanserat eldrivna suvar med fokus på lågt pris.

Nu har MG 5 fått en svensk prislapp och den börjar på 419 900 kr före elbilspremien på 70 000 kr. Priset gäller versionen Luxury med 17-tumsfälgar, 360-graderskamera och klimatanläggning. Hur mycket modellen ska kosta att privatleasa avslöjas senare. Prislappen är 10 000 kr lägre än för suven MG ZS Luxury med sex mil längre räckvidd.

– Vi tror väldigt mycket på den här modellen och den är ett fantastiskt tillägg i vårt modellutbud, säger Tomas Ernberg, vd för Hedin MG Sweden AB.

MG 5 har ett bagageutrymme på 479 liter men till skillnad från vissa andra kombibilar relativt hög lasttröskel. Räckvidden är 38 mil enligt WLTP-körcykeln tack vare ett batteripaket på 61,1 kWh. Bilen klarar snabbladdning på 80 kW vilket är långsammare än många andra elbilar och MG 5 är heller inte krocktestad av Euro NCAP.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (11)

  • 14 februari 2022 Vad ful den var. Ser ut som…
  • 14 februari 2022 350000:- efter bonus tycker…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.