Bild
Nästa artikel
Nyheter

Svenskt pris på Citroën C5 Aircross – så mycket kostar nya laddhybriden

Publicerad 12 november 2020 (uppdaterad 12 november 2020)
Citroën har släppt den svenska prislappen för laddhybridsuven C5 Aircross.

Citroën C5, som tidigare var en bekväm mellanklassmodell, har sedan några år flyttat upp en våning och blivit suv med tilläggsnamnet Aircross. Men enligt Citroën ska modellen fortfarande locka köpare som är ute efter hög komfort.

För ett drygt år sedan stod det också klart att Citroën C5 Aircross skulle erbjudas som laddhybrid med samma teknik som koncernsyskonen Peugeot 3008 och 508.

Säljstarten blev uppskjuten på grund av coronapandemin, men nu har Citroën släppt de svenska priserna för Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid som börjar på 403 990 kronor i utrustningsnivå Feel. Ett snäpp upp finns nivån Shine Exclusive som kostar 439 990 kronor.

– Vi har en hel del trogna kunder som gått och väntat på sin Citroën C5 Aircross Plug-In Hybrid ett tag och det känns extra bra att vi nu kan leverera bilar till dessa Citroën-ambassadörer, säger Martin Ling, produktchef för Citroën i Sverige.

5,5 mils elräckvidd

Den nya laddhybridversionen har framhjulsdrift, bensinmotor på 225 hk plus eldrift och en åttastegad automatlåda. Räckvidden på el ligger på 5,5 mil enligt WLTP-körcykeln.

Prismässigt hamnar Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid i samma klass som Jeep Renegade, som kostar 409 900 kr. Konkurrenterna Ford Kuga, Opel Grandland X, Peugeot 3008 och Volvo XC40 är något dyrare. 

Steget upp till Toyota RAV4 är nästan 100 000 kr, men den har å andra sidan längre elräckvidd och högre effekt.

Den billigare versionen av Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid har bland annat Apple CarPlay, ombordladdare på 7,7 kW, digitala instrument, autobroms och backkamera. Den dyrare utrustningsnivån adderar utrustning som adaptiv farthållare, helljusassistent, Full LED-strålkastare, filhållningsassistent, elbaklucka, parkeringsassistent och trådlös mobilladdning.

Läs också: Första bilderna på nya Citroën C4 – nu med eldrift

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2020-11-12 17:45
Carl Trefalt

Kort räckvidd på el. Annars bra pris.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.