Nästa artikel
Svenska priser för Skoda Enyaq Sportline – nya suven får sportpaket
Nyheter

Svenska priser för Skoda Enyaq Sportline – nya suven får sportpaket

Publicerad 16 mars 2021
Nya elbilen Skoda Enyaq får ett sportpaket med tuffare utseende och sänkt chassi. Prispåslaget är upp till 30 000 kr.

Skoda har börjat sälja en sportigare version av den eldrivna suv-modellen Enyaq iV. Den ska börja levereras till köparna under tredje kvartalet.

Skoda Enyaq blir en extremt viktig modell för märket och först ut att designas helt och hållet för eldrift. Den bygger på samma plattform som Volkswagen ID 4.

Den sportiga modellen kallas Enyaq iV Sportline och bjuder bland annat på sänkt sportchassi, 20-tumshjul, sportigare utseende fram och bak, aluminiumpedaler, blanksvarta designdetaljer och sportstolar.

Vid lanseringen finns två versioner tillgängliga. Billigast blir Skoda Enyaq Sportline iV 60 med bakhjulsdrift och 180 hk, räckvidd på 40 mil enligt WLTP-körcykeln och en prislapp på 483 900 kr. Det är ett prispåslag på 30 000 kr jämfört med ”vanliga” Enyaq.

Den dyrare versionen kallas Enyaq Sportline iV 80 och får 204 hk, räckvidd på 52 mil och prislapp på 571 500 kr. Det är 17 800 kr mer än vanliga Enyaq utan sportpaketet. Även denna version är bakhjulsdriven och fyrhjulsdrift kommer först senare under året.

Läs också: Säljchefen om Skoda Enyaq iV: "Det här blir svenskfavoriten"

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.