Nästa artikel
Svenska priser på Mercedes-Maybach S-klass – så mycket kostar lyxmodellen
Nyheter

Svenska priser på Mercedes-Maybach S-klass – så mycket kostar lyxmodellen

Publicerad 1 juni 2021
Mercedes har släppt de svenska priserna för den lyxiga Maybachversionen av nya S-klass.

Mercedes ska börja sälja mängder av nya elbilar de kommande åren, bland annat lyxmodellen EQS. Men i andra änden av modellprogrammet är det fortfarande stora förbränningsmotorer som gäller.

Efter lanseringen av nya generationen S-klass har Mercedes även presenterat en extra lyxig version kallad Mercedes-Maybach S-klass. Största nyheten är hela 18 centimeter längre axelavstånd än i den redan långa versionen av S-klass vilket ger plats att sträcka ut i baksätet.

Mercedes-Maybach S-klass är en imponerande pjäs rent fysiskt med sin längd på 5,4 meter. Som tillval finns tvåtonslackering i tio olika färgställningar och handmålad avdelare.

Bilen har även aktiv brusreducering för lägre bullernivå, elektriskt öppningsbara bakdörrar samt infotainmentsystem och champagneglas i baksätet.

”Snikversionen” Mercedes-Maybach S580 4Matic får nöja sig med en bensindriven V8 med mildhybridteknik på 503 hk och 700 Nm. Den kostar 1 912 000 kr. Men det finns också en V12-version med 612 hk och 900 Nm som går loss på 2 635 000 kr.

Läs också: ”Mercedes S-klass trivs bättre ju längre resan är”

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.