Nästa artikel
Suzuki ger inte upp gasbilarna – ny teknik på gång
Nyheter

Suzuki ger inte upp gasbilarna – ny teknik på gång

Publicerad 8 mars 2021 (uppdaterad 8 mars 2021)
Suzuki tecknar avtal om att konvertera gasbilar hos ett företag i Trollhättan. Gastankarna blir 70 procent lättare än i dag.

Det finns inte särskilt många gasdrivna modeller kvar på den svenska marknaden. Volkswagen har till exempel flaggat för att de nuvarande gasmodellerna blir de sista – sedan är det eldrift som gäller.

Men faktum är att ett kinesiskt märke nyligen gjort sitt intåg i Sverige med gasdrivna modeller – DFSK Fengon 5 och DFSK Fengon 580 – och nu står det klart att även Suzuki ska fortsätta satsningen på gasbilar.

I dag finns både småbilen Swift och suvarna Vitara och S-Cross med gasdrift. Modellerna konverteras hos företaget Konvegas i Växjö. Att köra på svensk biogas kan sänka koldioxidutsläppen med 90 procent jämfört med en vanlig bensinbil och med 25 procent jämfört med naturgas, uppger märket.

Nu tecknar Suzuki ett avtal med BRC Sweden i Trollhättan om att konvertera gasbilar, skriver Motormagasinet. Företaget har tidigare konverterat gasbilar för Volvo och Saab. De nya modellerna får ett gassystem som är 70 procent lättare tack vare att gastankarna tillverkas i kompositmaterial istället för stål.

– Vi är glada över att ingå partnerskap med BRC Sweden för vår fortsatta satsning på biogasmarknaden och vi är övertygade att detta kommer att resultera i ytterligare marknadsandelar i dessa segment, säger Mattias Larsson, vd för Suzuki-importören Louwman Sverige till tidningen.

Läs också: Volkswagen ser slutet för gasbilarna: "Förödande"

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.