Bild
Nästa artikel

Subaru BRZ blev fullträff i Japan

Nyheter

Nya Subaru BRZ har fått ett varmt mottagande i Japan. Sportkupén har hittills sålt fyra gånger mer än beräknat.

När Subaru introducerade sin nya modell i början av februari var målet att sälja 450 bilar per månad på hemmamarknaden Japan. De förväntningarna överträffades, med råge.

Mellan den 3 februari och den 27 mars levererades inte mindre än 3 551 bilar till de japanska kunderna, ungefär fyra gånger fler än man ursprungligen trodde sig kunna sälja.

I ett pressmeddelande skriver Subaru att 60 procent av köparna är under 40 år, att nästan 70 procent har valt manuell växellåda och att runt 35 procent av bilarna lackats i blått.
 
Subaru BRZ lanseras i Sverige i juli och priset väntas bli ungefär 300 000 kronor. Vi Bilägare provkör den nya sportkupén i nummer 6/2012, som finns i butik den 17 april och kommer till prenumeranter från den 10 april. Läs också vår direktapport från provkörningen.

Diskutera: Vad tycker du om Subaru BRZ?

Kommentarer

#1
2012-03-29 16:29

Jag har sett och provsuttit BRZ och så långt tycker jag den är helt rätt. Ser ut som en riktig sportbil och är det säkert också. Och priset är klart rimligt. Det som gör mig något tveksam inför ev köp är att motorn presterar bäst vid höga varvtal. Vridmomentet verkar lågt vid mer normala varvtal. Även vid "vanlig" körning vill man ju ha ordentlig kraft från motorn. Kanske bättre med en lätt begagnad Cayman.
oxford

#3
Allan Hansson
2012-03-31 12:23

TUFF!!!!!!!!!!!!

#4
2012-04-04 09:21

Ser finfin ut u den snygga blåa färgen.
Dock köper man väl inte en sportbil för att köra på låga varvtal Oxford så självklart ska toppeffekten ligga vid höga varvtal på en sån här bil.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.