Bild
Nästa artikel
Subaru BRZ återkallas för informationsfel

Subaru BRZ återkallas för informationsfel

Nyheter

Subaru BRZ och syskonbilen Toyota GT86, som heter Scion FR-S i USA, återkallas nu – för fel i instruktionsboken.

Sportkupéerna Subaru BRZ och Toyota GT86, som båda byggs av Subaru och börjar säljas i Sverige i juli återkallas redan nu i USA, men inte för något mekaniskt problem utan på grund av felaktig information i instruktionsböckerna.

1600 exemplar av Subaru BRZ återkallas och av Toyotan, som säljs som Scion FR-S i USA, återkallas 1 156 exemplar.

Anledningen är ett textfel i modellernas instruktionsböcker. Förklaringen till hur airbagsystemet som väger passagerare i framsätet fungerar är felaktig och därför uppfyller inte modellerna vissa krav i den federala säkerhetsstandarden.

Diskutera: Vad tycker du om återkallelsen?

Taggar: Nyheter, , Subaru BRZ

Kommentarer

#1
2012-06-08 16:09

He, he... Man skulle kunna tro att det är ett aprilskämt om det inte vore för sent....:) Varför inte skicka ut ett brev med information istället för att återkalla bilarna...?

#2
2012-06-08 19:39

Varför inte bara skicka ut nya instruktionsböcker?

#3
2012-06-08 20:26

Troligen för att landet heter USA och har man inte återkallat bilarna och bytt ut böckerna åt kunderna så fins säkert risken att bli stämmda om någon ägare i framtiden visar sig ha kvar sin gamla bok och påståt att ingen ny kommit med posten...

#4
2012-06-11 13:15

Du har rätt Hanzzon. USA är stämningarnas förlovade land. En bekant berättade att han och hans kollegor hade varit på studiebesök på Absolut Vodka då deras företag tillverkade korken till flaskan på 90-talet. Flaskorna som exporterades till USA hade en varningstext att man inte får köra bil efter att man druckit innehållet. Detta för att inte kunna bli stämd av att någon kört rattfull, ställ till en olycka och inte visste att det var starksprit. Det är därför att det oftast finns en liten lapp/meddelande på många produkter att du ska läsa bruksanvisningen innan du använder det du har köpt.

#5
2012-06-11 22:42

Tror att de flesta fabrikat klara att skriva sina instruktionsböcker rätt från början ...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.