Bild
Nästa artikel
Nyheter

Stellantis varnar för batteribrist

Publicerad 2022-05-12 06:20
Det kommer bli brist på råmaterial och elbilsbatterier framöver, tror Carlos Tavares.

Flera biltillverkare har gått ut och varnat för brist på batterier och flera andra viktiga komponenter till elbilar under de kommande åren, exempelvis Rivian och Toyota.

Alla håller dock inte med. En analys som organisationen Transport & Environment gjort visar att det kommer finnas gott om råmaterial till exempelvis batterier framöver.

”Även om det inte blir batteribrist är västvärlden väldigt beroende av Asien”

Chefen för den stora bilkoncernen Stellantis, där bland andra Peugeot och Opel ingår, är dock pessimistisk. Den snabba omställningen till eldrift kommer leda till brist på batterier och råmaterial, tror Carlos Tavares.

– Även om det inte blir batteribrist är västvärlden väldigt beroende av Asien. Det är något vi enkelt borde kunna förutse, sa han på en konferens anordnad av Financial Times under tisdagen.

Efterlyser fler laddare

Om det blir brist på råmaterial tror han att biltillverkarna kan börja tumma på kraven, och han vill också att någon tittar på omställningen till eldrift ur ett större perspektiv.

– Vad är nästa steg? Var är den gröna energin, var är laddinfrastrukturen, var är råmaterialen och hur är det med de geopolitiska riskerna?

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (12)

  • 2022-05-13 13:48 Stellantis var först på…
  • 2022-05-12 13:23 Mr Snoid skrev: Inte bara…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.