Nästa artikel
Sonys underliga besked: Elbilen Vision-S ska inte säljas
Nyheter

Sonys underliga besked: Elbilen Vision-S ska inte säljas

Publicerad 26 januari 2021 (uppdaterad 26 januari 2021)
Sony ska inte bygga elbilen Vision-S, bekräftar en talesperson för elektronikjätten.

Sony har fått mycket uppmärksamhet för konceptbilen Vision-S som presenterades förra året. Elektronikjätten påstod sig utveckla en elbil med räckvidd på upp till 50 mil, och nu i januari kom beskedet att modellen vintertestas på allmän väg i Österrike

Tanken var att Vision-S skulle bli verklighet mot slutet av året och utvecklas tillsammans med industrikoncernen Magna. Bilen är fyrhjulsdriven med 544 hk och placerar sig mellan Tesla Model 3 och Model S storleksmässigt.

Men trots att många är nyfikna på bilen verkar den inte bli verklighet. Det underliga beskedet avslöjar en talesperson för Sony i en intervju med Car & Driver.

– I nuläget har vi inga planer på att massproducera eller sälja bilen. Eftersom mobilitet förväntas bli en stor trend i framtiden tittar vi på hur Sony kan bidra på ett meningsfullt sätt i utvecklingen av självkörande bilar, säger personen.

Planen verkar alltså ha varit att testa ny teknik, särskilt när det gäller autonom körning, assistanssystem och underhållning. Den 5G-uppkopplade bilen uppges ha 40 sensorer som håller koll på omgivningen, och den kan även skryta med en ny sorts ”360-gradersljud” och tv-spel i form av Playstation.

Sony kan eventuellt sälja den tekniken till något annat företag – kanske en biltillverkare? – istället för att själva sälja bilen.

Läs också: Nu testas nya elbilen – från företaget bakom Walkman

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2021-01-26 16:20
Carl Trefalt

Sony kan alltid satsa på en ny Sony Walkman.

#2 • 2021-01-26 17:29
Tjalle

Uppenbart: redan när den presenterades, var det uppenbart, att det var en "show car" - aldrig avsedd att produceras.

#3 • 2021-01-26 21:23
perin

Walkman skapades också av ett misstag.

#4 • 2021-01-26 21:45
Carl Trefalt

Ett väldigt bra misstag.

#5 • 2021-01-27 10:41
Masa

Blir intressant att se vad de kan bidra med avseende assistanssystem och autonom körning - ett område det kommer att hända väldigt mycket i framöver (de närmaste åren).

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.