Bild
Nästa artikel
Nyheter

Sony Vision-S vintertestas – ny elbilsutmanare på ingång

Publicerad 13 januari 2021
En ny utmanare ger sig in i elbilsvärlden och satsar på hög tekniknivå.

De etablerade biljättarna konkurrerar inte längre bara med varandra, utan också med nya uppstickare. En av dem är elektronikjätten Sony som visade upp en elbil för ett drygt år sedan.

Den nya modellen, som heter Sony Vision-S, har börjat vintertestas på allmän väg i Österrike. Bilen ska vara klar mot slutet av året.

Sony Vision-S är 21 centimeter längre än Tesla Model 3 men sju centimeter kortare än Model S. Bilen som utvecklas tillsammans med industrikoncernen Magna blir fyrhjulsdriven och har 544 hk. 0–100 km/tim ska gå på 4,8 sekunder och toppfarten är 240 km/tim. 

Sony siktar på över 50 mils räckvidd, men det är oklart enligt vilken körcykel. Det finns inga uppgifter om snabbladdning eller batteri, men Sony hävdar att bilen får 40 olika av sensorer för att hålla koll på omgivningen. 

Sony hävdar att bilen får 40 olika av sensorer för att hålla koll på omgivningen

Sony Vision-S är självkörande på nivå två vilket innebär att bilen kan ta över i vissa situationer men att föraren måste vara beredd på att ta över, men med hjälp av trådlösa mjukvaruuppdateringar via nätet ska bilen bli mer självkörande framöver.

Elbilen får även digitala backspeglar på samma sätt som i Honda e, förarövervakning med hjälp av olika sensorer, röststyrning med läppläsning, 5G-uppkoppling, Playstation i baksätet och en mobilapp för att styra klimatanläggning och laddning på distans.

Läs också: Teknikjätten överraskar med elbil

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.