Bild
Nästa artikel
Nyheter

Sony Vision-S 02: Ny eldriven suv-modell på gång

Publicerad 2022-01-05 09:52 (uppdaterad 2022-01-05 10:07)
Sony väcker liv i elbilssatsningen med en ny suv-modell. ”Vi undersöker en kommersiell lansering”, bekräftar Sonychefen.

För några år sedan överraskade elektronikjätten Sony med att visa upp en elbil på teknikmässan CES. Den kunde skryta med extremt många sensorer – hela 33 stycken skulle hålla koll på omgivningen.

Sedan kom det förbryllande beskedet att Sony inte hade någon plan för elbilen.

– Vi måste undersöka vad vårt syfte är när det gäller att bidra till mobilitetstjänster, sa Izumi Kawanishi, chef för artificiell intelligens och robotik på Sony, i en intervju.

Nu är det återigen nya bud. På årets upplaga av CES-mässan visas Sony Vision-S 02 upp – en upphöjd suv-version av sedanmodellen med 5G-uppkopplade molntjänster och flera underhållningsfinesser från Sonys musik-, film- och speldivisioner.

Tekniken är densamma som för sedanmodellen vilket innebär två elmotorer på 272 hk, assistanssystem på ungefär samma nivå som Teslas Autopilot och möjlighet till mjukvaruuppdateringar över nätet.

Den stora nyheten är dock inte bilen i sig utan grundandet av Sony Mobility, ett nytt företag som ska fokusera på elbilar.

– Vi undersöker en kommersiell lansering av vår elbil, säger Sonychefen Kenichiro Yoshida.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (8)

  • 2022-01-05 15:39 saabnisse skrev: junkers,…
  • 2022-01-05 12:55 Axa, det är finansiella…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.