Nästa artikel
Snart ska Apple fotografera svenska vägar
Nyheter

Snart ska Apple fotografera svenska vägar

Publicerad 9 april 2021
Foto: Apple och David Levy/Creative Commons
Applebilen är på väg – men inte som du tror. Apple ska fotografera längs svenska vägar på samma sätt som bland andra Google redan gjort.

Att kunna gå runt på vägarna i en digital karta är en uppskattad funktion som flera kartsajter kan erbjuda. Hos Google heter finessen Street View och innebär att den som vill kan strosa runt i nästan vilken stad som helst framför datorn.

Det kan vara värdefullt för den som exempelvis planerar en resa till en okänd adress och vill kolla upp hur omgivningen ser ut.

Även Apple har en karttjänst, som fick ett minst sagt svalt mottagande på grund av flera tekniska buggar och kartmissar. Sedan dess har tjänsten, som finns installerad i som standard i iPhone, iPad och Macdatorer, blivit bättre.

Snart ska Apple också åka runt och fotografera svenska vägar för att skapa sin egen motsvarighet till Street View, skriver Macworld. Den typen av tjänst finns redan i flera andra länder, och mellan april och juni ska Apples bilar med kameror och mätutrustning rulla runt i Sverige för att samla in bilder och data.

I nuläget är det bara vägar som ska fotograferas med bil. Senare ska Apple även fotografera shoppinggallerior, gångvägar och parker.

Läs också: Så farliga är infotainmentsystemen – Apple och Google sämst

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.