Nästa artikel
Smygtitt på ny Mitsubishi
Nyheter

Smygtitt på ny Mitsubishi

Publicerad 20 januari 2012 (uppdaterad 20 januari 2012)
Mitsubishi lanserar en ny crossover efter sommaren, men redan nu bjuder den japanska tillverkaren på ett första smakprov.

Mitsubishi meddelar nu att en ny konceptbil – som ska förevisa en kommande crossovermodell – premiärvisas på bilsalongen i Genève i början av mars.

Därefter är produktionsbilen inte långt borta, redan efter sommaren anländer den till Sverige.

Det här är första gången Mitsubishi presenterar en ny bil i Europa. Modellen har än så länge inget officiellt namn och kan endast skymtas på en mörk bild som i vaga konturer visar modellens frontparti.

Enligt Mitsubishi blir den nya bilen först med ett nytt formspråk, som i sinom tid ska spridas över modellprogrammet. Tvådelad grill får vi se mer av i fortsättningen.

Om den nya modellen kommer att ersätta en befintlig eller bli ett nytt tillskott återstår att se. Är det måhända en ny Outlander vi ser?

Diskutera: Vad tycker du om Mitsubishis nya crossover?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-01-20 10:09
Hackenbush

Stort luftintag

#2 • Uppdaterat: 2012-01-20 22:11
StefanH STHLM

Jag gillar verkligen Mitsubishi, har haft en Colt -89. Men jag undrar varför inte Mitsubishi kan ta sig i kragen och göra en vanlig större sedan o kombi, alltså en efterföljare till Galant? Grandis var ju mer ett spejsat rymdskepp.
Mitsubishi är verkligen ett respekterat märke, men det är ett under att de har klarat sig med bilar utan karisma, typ modellen Carisma.

#3 • Uppdaterat: 2012-01-22 02:37
Roger Skagerström

"The ninth-generation United States-sourced model is available for sale only in a few regional markets, namely the United States, Puerto Rico, Russia, Ukraine and Arabia. "

http://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Galant

Så den finns allt. Inte här dock. Och av bilderna att döma går vi inte miste om så mycket. Ser ut som en typisk USA-sedan modell Camry osv.

#4 • Uppdaterat: 2012-01-22 13:57
Peter i Sydney

Mitsubishi har redan fyra SUVar. ASX, Outlander, Challenger och Pajero. Jag tror faktiskt inte man behöver ytterligare en modell.

#5 • Uppdaterat: 2012-01-23 09:18
Mistro

Håller med dig "Peter" och "Hackenbush" ....Hur i hel.... tänker detta fabrikat?
Är mycket besviken på Mitsubishi idag då man b.l.a har valt att plocka bort sina kombimodeller.
Grandis skulle ju kunna fungera som en sådan och var rätt prissatt men den är ju nu också borta.

Tror tyvärr inte att det räcker med att införa en generös garanti för att rädda framtiden i Sverige utan det behövs fler modeller utav mer "vanligt stuk"
Lancer är ett skämt på många sätt och varför finns den inte i kombi längre?
- Varför ingen ersättare till Galant?
- Varför ingen ersättare till Grandis?
- Varför har Colt ännu inte ersatts utav en ny version istället för denna nya och otroligt fula facelift?
- Varför satsade man inte på "miljöbilar"?

Idag stoltserar märket med en snordyr minibil driven med EL som känns bra gammal redan vars enda sensation idag är priset på över 360.000kr.
En gammal småbil i form utav Colt som man tyvärr har förstört med en ful front och bak men som på pappret klarar miljögränsen.
Efter detta inget upp till Lancer som borde vara en av bilarna som gud glömde ...?
Därefter en "crossover" ( vet inte om det är något slang för onödig? ) med det i sammanhanget märkliga namnet ASX till förhöjt pris.
SEN kan man få en "kombi" på styltor om plånboken och miljösamvetet bara är stort nog men då får man också nöjet att parkera en Outlander eller Pajero på uppfarten....En sällsynt syn idag men jag undrar inte varför.

#6 • Uppdaterat: 2012-01-23 20:36
Roger Skagerström

Vet inte om Galant sålde så dåligt att det var därför man tog bort den från måna europeiska marknader. Tycker mig inte se onormalt få i trafik dock.

Kan ju vara att GDI-hypen tog död på suget här. Min stackars chef har köpt en Outlander (jag som pratade så varmt om japanska bilar för honom) och så är den... dålig :p E85-motor som inte går att köra på E85. Sotar igen och startar knappt ibland. Så de får köra på bensin.

#7 • Uppdaterat: 2012-01-24 08:28
hultarn

Trodde först det vare en Citroen, den är ju i vart fall ruskigt lik!
Känns som om Mitsubishi inte har någon egen profil...

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.