Nästa artikel
Sex Dodge Challenger Hellcat stulna på under 45 sekunder
Nyheter

Sex Dodge Challenger Hellcat stulna på under 45 sekunder

Publicerad 8 mars 2023
Verkligheten överträffade dikten: filmvärldens Gone in 60 seconds blev Gone in under 45 seconds. Längre tid än så tog det inte för tjuvar att stjäla sex fabriksnya Dodge Challenger Hellcat från en amerikansk bilhandlare.

Inbrottstjuvar i amerikanska delstaten Kentucky har stulit sex fabriksnya Dodge Challenger Hellcat på under 45 sekunder. Bilarnas sammanlagda värde beräknas till cirka 6,8 miljoner kronor. Stölden skedde hos en auktoriserad Dodge-handlare.

Enligt bilfirmans föreståndare, Adam Bryant, tog sig tjuvarna in genom ett fönster på baksidan av fastigheten. Väl inne hittade de nycklar till de sex bilarna och körde iväg. Allt inom loppet av under 45 sekunder.

– Från att larmet detekterar att någon tagit sig in i byggnaden tar det ytterligare 60 sekunder innan det verkligen går igång, har Adam Bryant berättat för lokala medier. Tjuvarna var alltså redan borta med bilarna 20 sekunder innan larmet ens aktiverades.

På företagets övervakningsfilm syns hur fyra av de sex bilarna stjäls. Tjuvarna ser, av allt att döma, ut att vara väl förberedda och veta exakt vem som ska göra vad. De hinner till och med sätta dit registreringsskyltar med hjälp av någon form av självhäftande tejp innan de kör ut bilarna från lokalen.

Fem av de sex bilarna har senare lokaliserats av polisen och en person har gripits. En av de fem bilarna blev totalförstörd efter en biljakt. Den sjätte bilen går ännu att spåra via gps, vilket gör att polisen har goda förhoppningar om att hitta även den.

Det är inte första gången som handlaren ifråga blivit av med fabriksnya Dodge Challenger Hellcat. I september 2022 drabbades nämligen samma firma av en liknande stöldkupp. Då försvann fyra andra Hellcatbilar.

Den lokala polisen i Kentucky har dock meddelat att de noterat en generell ökning av stölder av prestandabilar i regionen. Sedan tidigare har amerikansk nyhetsmedia också rapporterat om ett tilltagande antal stölder av i princip helt nya Dodge Ram-pickuper, som stulits från privata bilägares uppfarter.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 8 mars 2023 Såna drivlinor är populära…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.