Nästa artikel
Senaste från GM: här är eldrivna Chevrolet Blazer EV
Nyheter

Senaste från GM: här är eldrivna Chevrolet Blazer EV

Publicerad 19 juli 2022 (uppdaterad 19 juli 2022)
Chevrolets nya el-suv når amerikanska bilhallar nästa sommar med både snabb laddning och lång räckvidd.

GM:s svar på det växande utbudet av eldrivna suvar är här. Chevrolets svar på Ford Mustang Mach-e heter Blazer EV och ska börja säljas i USA nästa sommar.

Trots namnet har modellen ingenting gemensamt med Chevrolets bensindrivna Blazer. Modellen bygger i stället på GM:s elbilsdedikerade Ultium-plattform som ska utgöra grunden för en uppsjö av elbilar framöver – inklusive bjässen Hummer EV och en eldriven Chevrolet Silverado.

Blazer EV kommer att erbjudas i flera olika varianter, med både fram-, bak- eller fyrhjulsdrift. Snabbast och dyrast blir SS-versionen. Med 565 hästkrafter och fyrhjulsdrift ska den kunna nå 96 km/h (60 mph) på under fyra sekunder. Räckvidden för prestandavarianten uppges vara 47 mil, och batterierna ska kunna snabbladdas med hela 190 kW.

Bland övriga modellversioner finns framhjulsdrivna 1LT och 2LT samt RS, som har både bak- och fyrhjulsdrift som tillval. RS-versionen har bäst räckvidd – 515 kilometer. 

GM:s självkörande Super Cruise-funktion, som kan styra bilen automatiskt på motorvägar och klarar filbyten på egen hand, finns som tillval till alla versioner utom SS, där den ingår i standardutrustningen.

Utöver ovan nämnda varianter har Chevrolet också utvecklat en Blazer EV speciellt för den amerikanska polisen. Den får de starkaste motorerna och det största batteriet, samt en speciellt utrustad kupé.

Priserna i USA börjar på motsvarande 460 000 kronor för den billigaste 1LT-varianten. Den snabbaste SS-versionen kostar från 676 000 kronor.

Någon europalansering nämns inte i pressmaterialet. 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (7)

  • 20 juli 2022 Ser ut som en asiatisk bil…
  • 20 juli 2022 Ännu en bil med extremt ful…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.