Nästa artikel
Hummer EV SUV ger eldrift i amerikanskt storformat
Nyheter

Hummer EV SUV ger eldrift i amerikanskt storformat

Publicerad 6 april 2021 (uppdaterad 6 april 2021)
Krabbläge och strömdelning i märkets andra elfordon i ordningen.
Lanseringsvarianten av Hummer EV SUV kommer under början av 2023 och är då utrustad med 3 elmotorer som tillsammans ger 830 hästkrafter.

Precis som sitt eldrivna pickup-syskon har suven ett kravlingsläge med diagonal förflyttning. Fyrhjulsstyrning kortar ner vändcirkeln till 10,8 meter för den drygt 5 meter långa bjässen som har en markfrigång över 40 centimeter och vadningsdjup på drygt 81 centimeter.
 
Embed
För den som inte får plats med all packning i bagageutrymmet finns också en främre funk att nyttja. 

Bilen är byggd på General Motors Ultium-plattform och batteripaketet är placerat undertill. Fulladdat ska det kunna ge en räckvidd på 48 mil enligt amerikansk mätmetod. Snabbladdning kan göras med med 300 kW och 800-voltsteknik. Det finns också en generator som omvandlar bilen till en jättelik powerbank och den kan dela med sig av ström till andra bilar och apparater. 
 
Den har självkörande förmågor med General Motors egenutvecklade Super Cruise som bland annat innefattar automatisk filbytesfunktion.

Tidigaste varianten av Hummers suv kostar 105.595 dollar, vilket motsvarar strax över 900.000 svenska kronor. Senare kommer även lägre prissatta varianter med två motorer istället för tre, och den billigaste versionen går loss på 79.995 dollar (runt 700.000 kr). Köparna av denna version får vänta till våren 2024.

Det finns inga uppgifter än om någon svensk importör planerar att ta in Hummer EV SUV till Sverige. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.