Bild
Nästa artikel
Nyheter

Se upp – nu kommer fordonsskatten med digital post

Publicerad 2021-09-08 11:46 (uppdaterad 2021-09-08 12:07)
Snart börjar Transportstyrelsen skicka ut inbetalningskort för fordonsskatten digitalt. Den som inte betalar riskerar körförbud.

Snart kan du behöva leta i din digitala brevlåda när det är dags att betala fordonsskatten, istället för i den analoga brevlådan.

Transportstyrelsen ska nämligen börja skicka ut inbetalningskort för fordonsskatten digitalt. Det gäller de bilägare som har en digital brevlåda, till exempel hos företag som Kivra eller Min Myndighetspost.

”Det gör att många som tidigare fått sitt inbetalningskort på papper med posten måste komma ihåg att titta i sin digitala brevlåda för att inte missa att betala i tid”, skriver Transportstyrelsen i ett pressmeddelande.

Många som har en digital brevlåda får ett mejl eller en notis i mobilen när det finns ett nytt digitalt brev, men inte alla. Den som missar betalningen riskerar körförbud på bilen. Polisen får dessutom rätt att ta bilens registreringsskyltar. Om bilen är inblandad i en olycka kan det bli problem med försäkringsbolaget och bilägaren måste betala påminnelseavgift.

Bilägare som inte har någon digital brevlåda eller som använder e-faktura eller autogiro, får inbetalningskortet på posten som vanligt.

– Vi uppskattar att ungefär hälften av fordonsägarna har en digital brevlåda. Övergången kommer innebära stora vinster för miljön samtidigt som vi minskar våra kostnader för porto, säger Torbjörn Bülow, enhetschef Utveckling och Förvaltning på Transportstyrelsen.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.