Nästa artikel
Scania får stororder på ellastbilar – från konkurrent
Nyheter

Scania får stororder på ellastbilar – från konkurrent

Publicerad 23 maj 2022
Uppstickaren Einride beställer över 100 eldrivna lastbilar från konkurrenten Scania.

Lastbilsjätten Scania har fått in företagets hittills största beställning på eldrivna lastbilar. Det handlar om 110 ellastbilar som ska börja levereras under andra halvåret 2022.

Det är uppstickaren Einride som står för beställningen. Lastbilarna klarar upp till 25 mil på en laddning och ska komplettera företagets egna lastbilsmodeller som visats upp tidigare i fordonsflottan.

– Det visar att försäljningen av ellastbilar går in i ett annat skede. Från att ha handlat om små affärer till att det börjar bli större affärer. Det är en signal om att marknaden är på väg att bli mer mogen, säger Fredrik Allard, chef för Scanias satsning på elektrifiering, till Dagens Industri.

Einride och Scania beskriver beställningen som ”början på ett ett partnerskap” och målet är att skala upp de eldrivna vägtransporterna.

– Vi delar samma vision om att minska utsläppen från tunga transporter. Det har varit givande att arbeta tillsammans med Einride med dessa gemensamma tekniska lösningar och digitala tjänster som för vår industri framåt på ett hållbart sätt, säger Fredrik Allard, i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 23 maj 2022 Win-win. Einride får…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.