Nästa artikel
SAIC-märket IM Motors på väg att lanseras i Sverige
Nyheter

SAIC-märket IM Motors på väg att lanseras i Sverige

Publicerad 2024-02-21 16:37 (uppdaterad 2024-02-22 15:31)
MG:s ägare SAIC Motors ska lansera premiummärket IM Motors i Sverige. Det lockar med modernare teknik och ska utmana bland andra Tesla och Nio.

Den kinesiska jättekoncernen SAIC är i Sverige mest känt för att stå bakom nylanseringen av det insomnade brittiska märket MG. Men den statliga biltillverkaren har nu planer på att även lansera det lyxigare bilmärket IM Motors på den europeiska marknaden.

IM Motors är tänkt att konkurrera med bland andra Xpeng, Nio och Tesla. Märket ägs av SAIC samt två teknikföretag där ett av dem är e-handelsjätten Alibaba.

Att tekniknivån är högre än hos MG märks bland annat på att IM Motors har 800-voltsteknik och lidar. Dessutom ska solid state-batterier, med bättre prestanda än dagens elbilsbatterier, lanseras inom kort.

IM Motors ska visa upp sin satsning på Genèvesalongen inom kort. I utbudet på Kinamarknaden finns flera modeller, både sedanmodeller och suvar.

Designmässigt använder IM Motors ett recept som känns igen från många andra elbilstillverkare, nämligen en stor och bred skärm framför föraren samt en mindre skärm framför passageraren. Det kombineras med en ”flygplansratt” som i Tesla och utöver det finns yttrerligare en skärm på mittkonsolen som styr flera av bilens finesser.

Det är inte klart i vilka länder IM ska säljas eller exakt vilka modeller som ska erbjudas. Men IM kommer lanseras i Sverige under 2025 av Hedin MG Sweden AB, som i dag är distributör av MG i Sverige.

MG:s ägare SAIC Motors är en av biltillverkarna som just nu granskas av EU.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (148)

  • 2024-03-06 11:51 Kan man strunta tex i "allas…
  • 2024-03-02 15:24 Raphael skrev: JL, tack för…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.