Bild
Nästa artikel

Saablån kan fördröjas

Nyheter

EU-kommissionen måste ge grönt ljus innan lånet på fyra miljarder kronor till Saab kan godkännas. Nu kommer uppgifter om att godkännandet kan dröja tills nästa år.

Månad efter månad visar Saab upp katastrofförsäljning. Under oktober sålde Saab endast 513 bilar i USA och 588 i Sverige.

Behovet av nytt kapital är stort och i slutet av oktober meddelade Europeiska investeringsbanken att man godkänner låneansökan på fyra miljarder kronor.

Lånet kan dröja
Innan pengarna blir tillgängliga måste dock EU-kommissionen också godkänna lånet. Men nu kommer uppgifter om att EU-kommissionens besked kommer att dröja, det rapporterar TT.

Enligt ett dokument som TT tagit del har EU-kommissionen flera invändningar om Saabs ekonomi. Bland annat uppges kommissionen vilja ha försäkringar om att Saab inte hade ekonomiska problem förra sommaren.

TT uppger också att kommissionen vill ha ytterligare information om svenska statens garantier för lånet.

Nästa år
Godkännandet av lånet kan nu dröja ända till mitten av januari. Därefter kan svenska regeringen ta beslut om man ska garantera lånet.

Innan allt detta är genomfört kan affären med Koenigsegg Group inte avslutas.
Taggar: Nyheter
Saablån kan fördröjas

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.