Nästa artikel
Saabfabriken står åter stilla
Nyheter

Saabfabriken står åter stilla

Publicerad 7 juni 2011 (uppdaterad 8 juni 2011)
Efter bara några timmars produktion, stannade i eftermiddags åter bandet vid Saab i Trollhättan. Orsak: leveransproblem.

Verksamheten står åter stilla vida Saabs fabrik i Trollhättan.

– Vi har problem med just-in-time leveranser men det sa vi från början att vi skulle få, säger Eric Geers, Saabs informationschef till Göteborgs Posten.

Saab vill själva inte dra några stora växlar på produktionsstoppet men enligt GP har många av Saabs 800 underleverantörer ännu inte fått betalt för sina fodringar. Det har inneburit att flera utländska leverantörer ännu inte startat upp sin egen produktion, vilket bidragit till att Saab nu har materialbrist.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2011-06-07 19:56
Erik N

Vi Bilägare är som vanligt ute och cyklar igen...
En korrekt artikel finns här:
http://www.teknikensvarld.se/nyheter/110607-saab-stannar-igen/

#2 • Uppdaterat: 2011-06-07 20:09
Audi A5 SB

Erik N; vad är sanning? http://www.gp.se/ekonomi/1.646811-saab-star-stilla-igen TV är som vanligt ute och cyklar?

#3 • Uppdaterat: 2011-06-07 20:20
Erik N

GP, Expressen, Aftonbladet är KVÄLLSTIDNINGAR! Skvaller-blaskor med likvärdig trovärdighet som Svensk Damtidning och Hänt i Veckan...

#4 • Uppdaterat: 2011-06-07 20:24
Audi A5 SB

GP kvällstidning? Hehe... TV citera f.ö. GP--

#5 • Uppdaterat: 2011-06-07 21:38
Henr1k

Det enda som skiljer är Geers uttalande kontra Berglies, jag väljer att lyssna på Geers, den där Berglie sa ju tex förra veckan att det skulle ta flera veckor innan tillräckligt med UL skulle lev. så att bandet kunde starta. Vet inte vad han har för agenda med sitt agerande, vill väl visa sig på styva linan inför dem han representerar antar jag.

#6 • Uppdaterat: 2011-06-07 21:50
Hanzzon

Erik N, Det är nog snarare du som är ute och cyklar eller försöker stoppa huvudet i sanden för vad är det egentligen som inte stämmer i Vi bilägares artikel?

Teknikens värld har för övrigt skrivit om och citerat lite från DI som i sin tur varit i kontakt med Saab men i övrigt har tagit sina uppgifter från GP som även dom varit i kontakt direkt med Saab men även med Svenåke Berglie, som är vd på Fordonskomponentgruppen och därmed har direktkontakt med underleverantörerna, och han säger att många leverantörer inte har fått betalt än, eller för att citera honom om du inte heller tror på detta:
"Jag pratade i förra veckan, men även i dag, med utländska leverantörer som inte har gjort upp med Saab och är kritiska."

Sen kan man ju diskuttera vilken av dessa tidningar har de mest korrekta uppgifterna, dom som varit i direktkontakt med parterna med insyn i hur det verkligen ligger till eller de som bara har skrivit av och citerat de som varit i kontakt med dessa...

#7 • Uppdaterat: 2011-06-07 22:59
Geno Diantus (ej verifierad)

Erik N: Aftonbladet och Expressen säljes alltid på morgonen i macken här hemma. Morgontidning!

Dessutom blir de sk. morgontidningarna alltmer lika de sk. kvällstidningarna.

Men jag skiter i om Saab har säljstopp eller ej. Saab kommer ändå aldrig att försvinna. Det har inte världens billtillverkare råd med då Saab alltid har en massa högteknologiska ideer som andra tillverkare måste försöka kopiera för att ta sig framåt.

#8 • Uppdaterat: 2011-06-08 00:38
Jocke-A

GP och TV4Nyheterna Väst, kommer imorgon bitti att avslöja, att Victor Muller onsdagen den 8/6 ska förklara Saab Automobiles omedelbara konkurs! ;-)

#9 • Uppdaterat: 2011-06-08 10:00
saabnisse

Men det är ju ganska naturligt att det skulle bli stopp igen.
Det är säkert som Geers säger att många underleverantörer ligger efter med sin produktion.
Många visste ju inte förrän väldigt sent om de skulle få betalt, man hade ju varit tvungen att varsla många anställda och innan allt blir normalt kommer det att ta en tid.
Det här är säkert inte det enda stoppet, det blir fler inom den närmaste tiden som beror på bristande leveranser från underleverantörer

#a • Uppdaterat: 2011-06-08 11:41
Simon no1

Saabnisse, de påstod igår att de skulle rulla idag, det löftet höll enligt uppgift i 40 minuter, nu står de still igen....

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.