Bild
Nästa artikel
Saab överens om största skulden

Saab överens om största skulden

Nyheter

Saab har kommit överens med största fordringsägaren, underleverantören IAC. En del av skulden är betald.

Av alla Saabs skulder hos kronofogden var den på 45,6 miljoner kronor till underleverantören International Automotive Components, IAC, störst. Enligt Dagens industri har en del av skulden redan betalats av, och en plan finns för de 31 miljoner kronor som återstår.

Uppgörelsen innebär enligt Dagens industri att IAC kommer att leverera produkter till Saab när produktionen kan gå igång. Igår blev dock 20 anställda på IAC uppsagda till följd av Saabs kris.

Samtidigt är Saabs skuldproblem långt från över. Enligt Dagens industri har Saab till i natt på sig att bestrida skulder på 60 miljoner kronor som fastställs imorgon, och enligt Trollhättans lokaltidning TTela ska skatter och avgifter betalas på fredag.

Enligt TTela kommer Victor Muller att besöka Trollhättan under onsdagen. Han ska träffa fackets representanter efter att de krävt att få se en handlingsplan för hur Saab ska klara framtida löneutbetalningar.

Diskutera: Vad tror du om Saabs framtid?

Taggar: Nyheter, , Saab

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.