Bild
Nästa artikel
Så mycket kostar Volkswagens nya laddboxar

Så mycket kostar Volkswagens nya laddboxar

Nyheter

Tre nya elbilsladdare på ingång – här är skillnaderna.

Volkswagen har gjort en stor sak av att inte bara lansera nya elbilar utan ocskå egna laddboxar till bilarna. Det görs genom Volkswagens egna företag Elli.

En laddbox är att vettigt köp för alla som ska ladda sin bil hemma, och Volkswagens nya satsning är alltså ett sätt att ”lägga beslag” inte bara på bilköparna utan också på laddboxkunderna för att konkurrera med eftermarknaden.

Volkswagen ID Charger, som laddboxen heter, finns i tre olika utföranden som alla har integrerad laddkabel och trefasladdning med en effekt på 11 kW, vilket ska räcka för att ladda en Volkswagen ID 3 till 80 procent på sex timmar. Laddboxen kan ladda alla bilar som har Typ 2-kontakt.

Så mycket kostar Volkswagens nya laddboxar

Den billigaste boxen kostar 4 349 kronor exklusive installation. Det finns två laddsladdslängder att välja på: 4,5 eller 7,5 meter. Boxen är förberedd för så kallad dynamisk lastbalansering.

Ett snäpp upp finns Volkswagen ID Charger Connect för 6 529 kronor. Då ingår även internetuppkoppling, antingen trådlöst via WiFi eller med nätverkssladd. Den här boxen kan kopplas upp mot en app för att bilägaren ska kunna hålla koll på laddningen på distans. Som tillval finns även 4G-uppkoppling.

Den dyraste boxen heter Volkswagen ID Charger Pro och här ingår 4G-uppkoppling med obegränsad data som standard. Ingår gör även en elmätare för fakturering och enligt Volkswagen ska det passa tjänstebilsförare som vill redovisa kostnader till arbetsgivaren.

Volkswagen erbjuder även en kontroll av elsystemet samt installation för 14 150 kronor. Totalpriset för den billigaste laddboxen blir därmed 18 499 kronor.

Taggar: Nyheter, Volkswagen

Kommentarer

#1
2020-06-15 10:07

Eftersom den är motsvarande "operatörslåst" så föreslår jag priset 1 krona, och inte närmare 20.000....

Om VW vill äga kunden, så är det bara att betala!

#2
2020-06-15 14:40

Återkallelse ingår dock i priset.

#3
2020-06-15 17:41

Förmodligen ingår bugg-garanti ;)

#4
2020-06-15 18:08

Konstig att inte laddboxen ingår i priset.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.