Nästa artikel
Så mycket kostar Volkswagens nya laddboxar
Nyheter

Så mycket kostar Volkswagens nya laddboxar

Publicerad 15 juni 2020 (uppdaterad 15 juni 2020)
Tre nya elbilsladdare på ingång – här är skillnaderna.

Volkswagen har gjort en stor sak av att inte bara lansera nya elbilar utan ocskå egna laddboxar till bilarna. Det görs genom Volkswagens egna företag Elli.

En laddbox är att vettigt köp för alla som ska ladda sin bil hemma, och Volkswagens nya satsning är alltså ett sätt att ”lägga beslag” inte bara på bilköparna utan också på laddboxkunderna för att konkurrera med eftermarknaden.

Volkswagen ID Charger, som laddboxen heter, finns i tre olika utföranden som alla har integrerad laddkabel och trefasladdning med en effekt på 11 kW, vilket ska räcka för att ladda en Volkswagen ID 3 till 80 procent på sex timmar. Laddboxen kan ladda alla bilar som har Typ 2-kontakt.

Den billigaste boxen kostar 4 349 kronor exklusive installation. Det finns två laddsladdslängder att välja på: 4,5 eller 7,5 meter. Boxen är förberedd för så kallad dynamisk lastbalansering.

Ett snäpp upp finns Volkswagen ID Charger Connect för 6 529 kronor. Då ingår även internetuppkoppling, antingen trådlöst via WiFi eller med nätverkssladd. Den här boxen kan kopplas upp mot en app för att bilägaren ska kunna hålla koll på laddningen på distans. Som tillval finns även 4G-uppkoppling.

Den dyraste boxen heter Volkswagen ID Charger Pro och här ingår 4G-uppkoppling med obegränsad data som standard. Ingår gör även en elmätare för fakturering och enligt Volkswagen ska det passa tjänstebilsförare som vill redovisa kostnader till arbetsgivaren.

Volkswagen erbjuder även en kontroll av elsystemet samt installation för 14 150 kronor. Totalpriset för den billigaste laddboxen blir därmed 18 499 kronor.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.