Bild
Nästa artikel
Opel Astra Sports Tourer 2016.
Opel Astra Sports Tourer 2016.

Så blir nya Opel Astra Sports Tourer

Nyheter

Efter premiären av nya Astra i somras offentliggör Opel nu bilder och specifikationer på kombiversionen. Trots att den har bantat slukar den mer last.

Nya versionen av kombin har samma dimensioner som den gamla men den har ändå mer plats för passagerare och bagage. Bagageutrymmet ska kunna svälja 1630 liter, vilket är 80 liter mer än föregångaren. Bagageluckan öppnas och stängs med en sparkrörelse under fordonets bakre stötfångare.

Tack vare ny lättviktsarkitektur ska Sports Tourer bantat bort 200 kilo.

Motoralternativen är på mellan 1,0 och 1,6 liter, antingen bensin- eller dieseldrivna med en prestanda på 95-147 hk. Starkaste motorn 1.6 ECOTEC Direct Injection Turbo premiärvisas i Frankfurt nästa vecka och har en toppeffekt på 200 hk och 300 Nm.

Liksom halvkombiversionen är Sports Tourer uppkopplad via Opel OnStar och IntelliLink infotainmentsystem kompatibelt med Apple Carplay och Android Auto och den är utrustad med matrisstrålkastarna IntelliLux LED.

Orderböckerna för nya Sports Tourer öppnas i oktober på den tyska marknaden och till de svenska Opelhandlarna kommer den under våren 2016. Några priser är ännu inte officiella.
 
Diskutera: Vad tycker du om nya Opel Astra Sports Tourer?
Taggar: Nyheter, Opel Astra
Så blir nya Opel Astra Sports Tourer
Så blir nya Opel Astra Sports Tourer
Så blir nya Opel Astra Sports Tourer

Kommentarer

#1
2015-09-10 10:32

Den ser trevlig och anonym ut.
Interiören kommer väl tillika i sann Opel-tradition i fyra nyanser av svart.

#2
2015-09-10 12:16

Ska besöka Frankfurtmässan, hoppas den finns med där. Blir nog en sån till våren då Insignian avverkat 5år. En 1.6 CDTI med automat och beige interiör blir det isf.

#3
2015-09-10 12:25

Grosser - här finns bilder på innanmätet. Mycket svart men även andra nyanser.
Googla "astra sports tourer 2016" och klicka på bilder!

#4
2015-09-10 12:35

Jag gillar den här med beige/brun inredning, ser riktigt fräscht ut.
https://www.google.se/search?q=opel+astra+sports+tourer+2016&espv=2&...
Absolut ett alternativ.

#5
2015-09-10 15:05

Ser ut som en ansiktslyftning av den förra generationen, lite tråkig faktiskt.

#6
2015-09-10 17:44

Varför tycker jag den är så trist. Skulle inte köpa en sån, inte ens om jag fick den gratis...

#7
2015-09-10 19:27

joja, jag skulle köpa den för gratis och sälja den till Lars58 för halva priset

#8
2015-09-10 19:29

För mig är Opel fortfarande lika med rost. Men här kan jag ha helt fel så rätta mig gärna =)

#10
2015-09-10 20:00

Nej Anti, Opel har verkligen ryckt upp sig när det gäller rostskydd och är idag bland de bästa.
Men de dras med samma fördomar som Renault som ju också var riktiga rosthögar, men de har tydligen lyckats bättre med att få bort ryktet.
Kanske för att de sålts av Volvohandlare?

#11
2015-09-10 20:43

Audi = rost.
Opel = tråkig.

#13
2015-09-10 21:32

Säkerligen en vettig bil, prissättningen gemtemot VW Golf blir avgörande om Opel ska kunna sälja Astra i större volymer. Japsen om Audi rostar och Opel gör tråkiga bilar vad tycker du då att man ska välja istället ?

#14
2015-09-10 22:21

Anti, vet inte var du har varit de senaste 15 åren men rost var länge sedan du kunde förknippa med Opel. Har själv ägt fyra. 2xVectra, Antara o Mokka. Rost och verkstadsbesök var det minst av för min del.

#15
2015-09-10 22:25

Åter - hur kan det komma sig att Opel på ungefär ett år gått från 5 års garanti via 3 år till nuvarande 2 år... Gör i alla fall mig lite orolig och gör att märket diskvalificerar sig från min lista över tänkbara bilar inför stundande bilbyte.
Däremot kan nog Anti stryka Opel, liksom Renault, som rosthögs-märke. Där tycks dessa tidigare rosthögar ha gjort ett ordentligt hopp uppåt i rosttålighet.

#17
2015-09-10 22:40

Billigare än Golf med en hel del bättre och mer avancerad utrustning.
Och antalet som klagar på fel på bilen är betydligt färre än de missnöjda Golfägarna, räcker det?

Är det förresten någon som uppskattar att säkringarna numera sitter lätt åtkomliga bakom växelspaken dolda av en "osynlig lucka".

#18
2015-09-10 22:59

Opel lyckas med alla modeller numera, har inte hört om något typfel på senaste generationen av astran ( bensin ) rostskyddet som kommenteras är ju bara snick snack av opålästa experter, nya modellen ser ut ut som dom flesta andra nya modeller så tråkig ?? Då är alla tråkiga isåfall. Hoppas bara den hamnar rätt prismässigt.

#19
2015-09-11 05:25

Ja, där ser man vad något kan hänga med en i lång tid. En gång i tiden var Opel riktiga rostspannar och även om de då har ryckt upp sig rejält, enligt många här så går gamla stötar som jag fortfarande omkring och tänker: Opel = rost.

Något att dra lärdom av. Felsteg dras man som biltillverare med under lång tid, även långt efter att man åtgärdat dem.

.

#20
2015-09-11 08:09

"med en hel del bättre och mer avancerad utrustning"

Som vad?

#21
2015-09-11 10:33

Swemba. Tex avancerade LED MATRIX strålkastare.

Pi. Opel erbjudert fortfarande samma 2-åriga fabriksgaranti som VW. Dissar du VW?
Sen är det inte märket Opel som ändrat garantierna. Opels 2-åriga fabriksgarantin gäller som alltid i alla länder, sen är det den svenska generalagenten som hattat med förlängda garantier. Någon började med dessa förlängda garantier och OpelSverige hakade på. Dessa förlängda garantier är oftast inte mer värda än den vanliga maskinskadeförsäkringen.
I Tyskland kan man "köpa till" 1-4 år garanti utöver fabriksgarantin. VW har väl ett sånt system i Sverige.
Är inne på 5e året med min Insignia och har inte behövt nyttja den 5åriga garantin, så den är nog överflödig iaf på en Opel :-)

#22
2015-09-11 17:44

Helt klart en av de intressantaste bilarna i sin klass! Snygg och inte alls tråkig. Titta ordentligt på de senaste VW-modellerna. Ordentligt, alltså. Och försök vara neutrala. Bra bilar - men var ligger det spännande eller formsköna?
Detta är en bil med flera intressanta komfortdetaljer.
Men jag skulle nöja mig med kombikupén.

#23
2015-09-11 18:32

Anti, även om biltillverkarna får dras med gamla synder länge så bör man ju som konsument / bilköpare uppdatera sig och inte komma med gammalt dravel gång efter gång de är ju bara så pinsamt, skodas vurpa i Trafikmagasinet verkar dom flesta glömt men Opels numera fullt godkända rostskydd är svårsmält.

#24
2015-09-11 21:53

Lars58 - ja, jag dissar även VW och alla andra som bara har 2 års garanti - och egentligen även de som utsträckt den till 3 år.
I t ex Norge så har alla bilar minst 5 års fabriksgaranti så varför inte i Sverige ? I dagens synnerligen avancerade bilar vill i alla fall jag ha så bra garantivillkor som möjligt.

#25
2015-09-12 07:17

Förmodligen den bästa i sin klass fortfarande. De journalister som testar nya bilar har inte en aning om hur bra bilen är efter några år, utan då gissar de och många köpare tror blint på testet. jag har haft en del Oplar som bevisligen varit bättre än de bilar som rankas högre. Kritiken kommer oftast från de som aldrig ägt en Opel utan grundar sig på gissningar

#26
2015-09-12 11:35

Garantier är bra att ha om skiten går sönder ;) Oavsett bil :P Två år är fjantigt. Precis som från BMW/Audi/Mercedes så signalerar det att fabrikanten inte har speciellt stor tilltro till sin egen produkt.

Ang Astran så gillar jag nog utgående modell mer. Front och bakljus var väldigt snygga här men den där konstiga kromlisten på sidan får mig att tänka på Huyndai av nån konstig anledning. Ger den en lite hängig, degig look precis som i40'n.

#27
2015-09-14 12:23

Jag skulle kunna säga mer, men för första gången någonsin är jag osäker och känner att det är klokast att vara försiktig.
Det är så att denna nya Astra tekniskt och konstruktionsmässigt bryter så radikalt med så stor del av den vanliga Opeltraditionen att jag helst skulle vilja plocka ner en i småbitar och dessutom få en del invecklade tekniska frågor besvarade innan jag uttalar mig.

Men en del tradition finns kvar och några av de detaljerna kan ju nämnas.
Jag var ute med en tre dagar gammal Golf i går och skaffade fakta som endast finns på papper, VW är tydligen rädda för att släppa detaljerad information annat än på papper.
Så en jämförelse där är passande.

Design på utsidan och insidan är en avgörande skillnad.
Motorerna - stora skillnader.
Handbromsen - Astra har främst vanlig manuell handbroms med el som tillval och standard endast på toppmodellen och den använder inte två elmotorer vid hjulen som Golf (högre vikt) utan en enda som drar i vajrar som den nuvarande, vilket innebär att den kan användas när bilen rullar precis som med en mekanisk, så inte på Golf.

Den nya placeringen av säkringarna som nämnts.

Ingen radar, laser eller GPS för de aktiva systemen (onstar ej räknat) vilket gör systemet mindre känsligt för yttre påverkan - inte minst snö och is på radarn, enklare och effektivare rent tekniskt eftersom färre system behöver samarbeta, ett enda klarar allt.

HUD som varning i vindrutan för autobromsen.

Strålkastarna - fast VW hävdar otroligt nog att de kan göra precis samma sak med sina vanliga strålkastare, kan man tro på det?

# OCH ett tillägg som glömdes bort - inga plastsköldar under karossen som samlar fukt och smuts - som flertalet har numera.

AGR-stolarna, som finns i två olika versioner, Golf finns med något liknande men de är inte lika avancerade eller påkostade.

Sedan var Golfens läslampor tveksamma, såg ut att lysa dåligt.
Astrans förefaller vara något vassare och är nu placerade så att de främre inte kan lysa i backspegeln.
Astran har fått tillbaka den gamla typen av handskfack där luckan är en lucka och facket är fast i instrumentpanelen, mycket efterlängtat och ganska rymligt.

Elvärmda baksätet och i denna S.T. Omegas tredelade fällbara ryggstöd, det var länge sedan.
Det stora felet med Opel som kan driva till vansinne av irritation är att man inte håller fast vid sina egna innovationer och utmärkta detaljlösningar utan överger nonchalant massor av fina detaljer till höger och vänster, så gör inte andra som tydligen inte är så bortskämda med innovativa ideer.

Opel var först med att visa i höjdled justerbara bälten både fram och bak, konceptbilen Junior som de flesta inte vet så mycket om och Omega, trots det är det nu avskaffat i Astra för att spara vikt.

#28
2015-09-14 22:41

Synd att inte Opel lyckades överföra den sköna designen på 5 dörrars halvkombin till den kombimodellen. Men som jag sagt förut, man ska inte döma ut en bil innan man sett den i verkligheten.
Ett stort lyft är ju interiören, och den följer ju med till kombin.

Ska bli kul att läsa lite tester och se om den håller i verkligheten längre fram.

#29
2015-09-16 13:04

Ja detta kan nog bli en välförtjänt framgång för bankrutta Opel. Problemet som jag ser det är att klassen helt domineras av Golf. Problem två är att biltypen som sådan (traditionell kombi) tappar i volym. Opel måste alltså få fram en "terrängversion" för att komma in i det köpstarka segmentet (liknande XC hos Volvo eller Alltrack hos VW). Den versionen borde vi kunna se inom något år och det är först då som Opel lär kunna "räkna hem" investeringen (av andras pengar).

Sedan hoppas i alla fall jag att Opel har jobbat på ljudisoleringen. Det vore ett välkommet tillskott i klassen.

MVH AL

#30
2015-09-17 16:29

Ljudisolering, vad som kan ses är att Astra har mycket påkostad utformning av gummilister och paneler i dörrarna.

Chefs ingenjören Marc Schmidt kommenterade precis ljudisoleringen och sa att en "överlägset" låg ljudnivå varit ett av huvudmålen.

Var precis utanför dörren och tittade på Golfen och den har tre gummiisoleringar i dörrarna, Astra har fyra, men också hela konstruktionen på Astra är mycket mer komplicerad genom att en ca 4 cm bred (eller kanske tjock) plastpanel sitter monterad innanför och på själva metallstommen och täcker all metall från insidan sidorutan och vidare till den första gummilisten i dörren som därefter följs av ett plant parti gummi, svagt bågformat, och ytterst den tillslutande listen, endast i bakkanten dörren kan en smal bit lackerad metall ses på 6-7 m.m. annars är dörren runt rutorna helt inklädd i plast och gummi.
Den inre plastpanelen runt rutan har ett J-format spår där den gummilist som sitter i karossen skall passa in.
Utförandet av dörröppningen är trappstegsformat så att de olika gummidelarna avdelar dörröppningen i flera olika nivåer.
Trappstegsformen löper hela vägen ner till tröskeln på bakdörrarna vilket kanske också kan ha en förbättrande effekt vid en sidokrock.

På Golfen finns ingenting av detta, bara en vanlig rak dörröppning och en enkel lackerad metallstomme.

Rimligen borde detta ge vissa förutsättningar för tystnad från i varje fall dörrarna, alldeles bortsett från att utseendet på dörren är rätt imponerande.
Ser ut om de tjocka dörrar man annars bara ser på skottsäkra bilar.

En annan detalj just noterat är att vindrutetorkarna på Astra kan resas rakt upp från rutan när de ligger i viloläge, viket visade sig att det går inte på Golf.
Kommentarer på salongen tycks göra gällande att det är en avsedd funktion.

#31
2015-09-17 16:43

Haha även om du må va lite fanboy så har du fan koll på grejerna N-iklas ;)

#32
2015-09-17 17:53

Att veta någorlunda vad man pratar om är det enda bra försvar som finns när det dyker upp kritiker.

En sak till som ramlade ner ur minnet är att man redan bestämt att det skall komma 29 nya modeller fram till år 2020, det innebär i princip allt man kan tänka och några till, inte med bästa fantasi kan jag få ihop fler än 22.

Det ryktas nu om en sport coupé baserad på Astra till 2018, ett koncept ryktas det skall visas redan i Geneve, någon form av Contry Tourer på Astra är nästan ett måste om man ska få ihop 29.
För övrig finns det ett utrymme i golvet bakom baksätet som skulle rymma ett stort batteri, vad man nu skall spekulera om det.

#33
2015-09-17 18:50

Det kanske ska vara ett stort batteri där?
Eller kanske *bara* ett litet extra utrymme för diverse bagage.
Spänningen är olidlig, vad kan de ha hittat på?

#34
2015-09-19 13:24

Läste precis i en tysk tidning att Martin Winterkorn (som alla är bekanta med får man anta) besökte montern och tittade på Astra och då speciellt noga på dörrarnas tätningslister varefter han fällde några komplimanger.
!

#35
2015-09-19 19:49

Ja får man till en vettig ljudnivå i bilen så har den min fulla respekt. Där tycker jag personligen att Volkswagen snålat för mycket under årens lopp, framförallt när det kommer till vägljud. Vill man få en vettigt isolerad vagn från VW får man välja Audi.

Problemet är som alltid vår grova svenska asfalt. Om vi bortser från Volvo så är det inte så många fordonstillverkare som tar hänsyn till det när de utvecklar sina bilar. En del går förvisso tyst i alla fall, men likväl fortfarande bullrigare än vad ingenjörerna tänkt sig. Vi får se hur Opel lyckats med Astran och om den kan konkurrera med Peugeot 308 - som ju sägs vara bra isolerad likaså.

Ja en terrängversion är förstås ett måste. Det klart att Opel kommer att släppa en sådan. Säg mig N-iklas: Blir det Haldex i den eller vet du om man överväger en annan lösning för sin fyrhjulsdrift? Och för oss som föredrar automat, vilken leverantör har man valt där?

MVH AL

#36
2015-09-20 02:18

Eftersom den nya är konstruerad för ett nummer mindre däck och fälgar borde enbart det sänka däcksbuller, när jag kört nuvarande Astra var det dock ett mindre vindbrus från sidorutan vid backspegeln som störde ganska påtagligt, själv är jag lite överkänslig för vindbrus, vägljud la jag inte märke till alls.
Gissa går ju men det är bara att vänta och se.

När det gäller Astra, Insignia och övriga kommande har inget om vilka leverantörer man valt till 4WD ännu offentliggjorts, troligen dyker det upp först med Insignia 2017, men det finns ingenting som tyder på att man skulle ändra från Haldex, nuvarande har varit mycket uppskattat och fått toppbetyg från alla håll så det bryter man nog inte.

Dock skulle jag inte bli förvånad om man på Astra skulle använda en utvecklad variant av den egna Opel/GM utvecklade elektromagnetiska drivningen från Mokka därför att den har så låg vikt, 65 kg för hela drivsystemet.

Systemet på kommande Insignia blir säkert samma som på den "Monza" SUV nya lyxmodell man talar om och den skall enligt uppgift få mycket påkostad teknik, något bättre än Haldex har inte dykt upp vad jag vet om man bortser från "superbilar".
Monzan skall också ersätta den glömda terrängbilen Antara, om det kan innebära någon speciell funktion i drivningen är inte känt.

Automatlådan är faktiskt något lite ovanligt, de flesta köper ju in automater, men med Insignia, Astra 2010 och alla senare slutade man att köpa in automatlådor från ett annat företag, Aisin som det var på Vectra och äldre.

Numera tillverkar Opel sina egna automater igen (som man tidigare gjorde fram till 1986) i en fabrik i Wien i Österrike och i Rüsselsheim, det samma kommer att gälla på de nya bilarna och med Insignia 2017 kommer en ny GM på 8 eller 9 växlar.

GM har historiskt varit mycket för att tillverka sina egna automater och de har brukat hålla hög kvalitet, den som satt i Diplomaten var faktisk samma som användes av Rolls Royce, fast det är inte så känt.
Med Insignia tyckte man kanske det var dags att satsa på något eget igen.

Easytronic däremot tillverkas av ZF men är huvudsakligen utvecklad av Opel, den är lite intressant eftersom den nya 3.0 skall ha blivit av med alla den gamla versionens fel och brister, om det stämmer, är den intressant på den 3-cylindriga Astran.

#37
2015-09-21 13:27

(Bara en rättelse angående antalet tätningslister i dörrarna på Golf.
Nedan påstår jag att det är tre, och det har jag nu upptäckt var fel, det gäller bara bakdörren, jag antog att det är samma på alla dörrar men framdörrarna har helt annat system med en stor list mot tröskeln och en vanlig som bara löper till B-stolpen och slutar där, det finns ingen tätningslist överhuvudtaget på hela baksidan mot B-stolpen utöver den i karossen, dörren är naken hela vägen till tröskeln.)

#38
2015-09-21 13:42

AL: Det är väl lite det som är VW's problem - Audi. Eftersom det är samma grejer under skalet så måste de ju göra VWn medvetet sämre, så att det är värt för någon att köpa Audi.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.