Nästa artikel
Rolls-Royce Phantom uppdateras med belyst grill
Nyheter

Rolls-Royce Phantom uppdateras med belyst grill

Publicerad 13 maj 2022
Nu går lyxlimousinen Rolls-Royce Phantom att få med samma finess som Skoda Enyaq.

Även i den allra högsta prisklassen väljer allt fler köpare en suv. Det är därför Rolls-Royce lanserat Cullinan. Men det finns fortfarande efterfrågan på lyxiga limousinmodeller, framför allt i Mellanöstern och Kina.

Därför uppdateras nu Rolls-Royce flaggskeppsmodell Phantom. Förändringarna är små och svåra att se för den som inte jämför de olika versionerna sida vid sida, men av nyheterna sticker ut. Det handlar om den klassiska Rolls-Royce-grillen som numera är belyst. Det är samma finess som exempelvis Skoda erbjuder på elbilen Enyaq (men där är den tillval).

Det brittiska märket har tidigare tvingats sluta sälja en belyst version av kylarprydnaden Spirit of Ecstasy för 40 000 kr. EU satte stopp för det tillvalet, men belyst grill går tydligen bra.

De främre strålkastarna får också laserskurna ”stjärnor” ingraverade i glasen och för den som vill går grillen även att få i svart. Någon hybrid- eller eldrift finns fortfarande inte – enda motoralternativet är en 6,75-liters V12-motor med dubbla turbo.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.