Bild
Nästa artikel
Nyheter

Rivian i samtal om brittisk bilfabrik

Publicerad 2021-08-02 16:41 (uppdaterad 2021-08-02 17:33)
Uppstickaren vill bygga elbilar i Europa.

Den amerikanska elbilstillverkaren Rivian, som har ekonomiskt stöd från jättebolagen Ford och Amazon, har haft samtal med regeringen i Storbritannien om att bygga en bilfabrik i närheten av staden Bristol. Det rapporterar Sky News.

Att attrahera den här typen av gröna investeringar på brittisk mark är en del av premiärminister Boris Johnsons plan för Storbritanniens framtid efter Brexit och en del av hans klimatplan, enligt Sky. 

Investeringen är potentiellt värd mer än en miljard pund, motsvarande 12 miljarder svenska kronor, och det är troligt att ett ordentligt ekonomiskt stöd från staten är under diskussion.

Den brittiska regeringen konkurrerar dock med både Tyskland och Nederländerna om Rivians fabrik.

Förhandlingarna är dock i ett tidigt stadium, och det brittiska departementet för näringsliv, energi och industristrategi har inte velat lämna några kommentarer. 
– Vi jobbar för att attrahera investeringar i Storbritannien för att snabba på tillväxten av nya industrier, men vi kan inte kommentera spekulationer om individuella investeringar, säger en talesperson till Automotive News.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 2021-08-02 18:17 Om man etablerar en…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.